KLSH

 • (Pa)siguria ushqimore, “vrasësi” ynë i përditshëm

  Në fund të Gushtit, një raport i KLSH nxorri në pah se AKU nuk kontrollonte dot 1/3 e produkteve që hyjnë në Shqipëri e tregtohen në supermarkete e dyqane. Kamera e fshehtë e emisionit “STOP” monitoroi për disa ditë mënyrën e tregtimit të produkteve, që kërkojnë kushte frigoriferike. Kosi...
 • STOP – EMISIONI 6 (SEZONI 3)

  Parlamenti i ri dhe e munguara e madhe…Joleza Koka. Këto ditë nisi punimet parlamenti i ri i dalë nga zgjedhjet e 25 qershorit.Njëlloj si në ditën e parë të shkollës, deputetët ishin veshur me kujdes e shfaqnin emocionet e fillimit të rrugëtimit.Gazetarët e “Stop” kanë realizuar intervista me humor...
 • Auditimi i AKU-së, shkelje dhe mungesë inspektimesh

  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nuk arrin të garantojë sigurinë ushqimore në vend. Një auditim i Kontrollit të Lartë të Shtetit ka gjetur një sërë shkeljesh dhe parregullsish që lidhen me mungesën e inspektimeve dhe kontrolleve për produktet që shiten apo ato që  hyjnë në vendin tonë. Një nga shkeljet...
 • KLSH kallëzon në prokurori 4 ish-zyrtarë të Prefekturës së Lezhës

  Dy ish-drejtorë dhe ish-dy specialistë të komisionit vendor të verifikimit të pronësisë në prefekturën e Lezhës janë kallëzuar penalisht në Prokurori nga Kontrolli i Lartë i Shtetit. Sipas një auditi të KLSH-së, 4 ish- zyrtaret i kanë sjellë një dëm prej 11 milionë lekësh të reja buxhetit të shtetit....
 • KLSH kallëzon në prokurori kreun e Bashkisë Himarë

  Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kallëzuar në prokurori kreun e bashkisë së Himarës, Jorgo Goro dhe 10 zyrtarë të tjerë të kësaj bashkie. KLSH ka zbuluar gjatë një auditi të ushtruar në këtë bashki në periudhën korrik 2014-të deri në dhjetor të 2016-të, një dëm ekonomik me vlerë...
 • KLSH kallëzon 4 ish-zyrtarë të Hipotekës së Librazhdit

  Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kallëzuar në Prokurori 4 ish-zyrtarë të hipotekës së  Libirazhdit. Ata akuzohen për shpërdorim detyre duke i shkaktuar buxhetit të shtetit një dëm prej 30 milion lekësh të reja. Sipas një auditi të kryer nga KLSH-ja ata kanë regjistruar prona të shitura nën çmimin...
 • KLSH zbulon shkelje me legalizimet në Lezhë

  Ish – Drejtori i Agjencisë Rajonale të Legalizimeve në Lezhë, Pashk Luka, 2 – ish drejtues dhe një specialist janë kallëzuar në Prokurori nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, me akuzën e shpërdorimit të detyrës.  Në përfundim, auditimit të kryer për vitet 2014-2016 është konstatuar se në këtë periudhë...
 • Presidenti i Polonisë dekoron Kryetarin e KLSH

  Kryetari i KLSH, Bujar Leskaj u dekorua nga presidenti i Polonisë me urdhrin “Kryqi kalorsiak i urdhrit për merita në dobi të Republikës së Polonisë”. Në një ceremoni të zhvilluar në Varshavë, në ambientet e Institucionit Suprem të Auditimit të Republikës së Polonisë, me pjesëmarrjen e autoriteteve më të larta...
 • KLSH, kallëzim penal për 7 zyrtarë të Policisë së Shtetit

  Një audit i Kontrollit të Lartë të Shtetit ka zbuluar në radhët e Policisë së Shtetit shkelje të mëdha në përdorimin e fondeve të buxhetit të shtetit dhe të mënyrës se si janë zhvilluar tenderat gjatë periudhës janar 2014 deri në gusht të 2016-ës. KLSH ka gjetur se në...
 • KLSH: Albpetrol ka shkaktuar dëm ekonomik 150 milionë $  

  Kontrolli i Lartë i Shtetit ka gjetur shkelje të kompanisë shtetërore të prodhimit të naftës Albpetrol në vlerën e 150 milion dollarëve. Në një shkresë të nisur kryeministrit, Prokurorit të Përgjithshëm dhe Komisionit të Ekonomisë, KLSH shprehet se 30 milion dollarë janë fitime të munguara në buxhetin e shtetit...
 • Prokuroria regjistron kallëzimin e KLSH për zyrtarin e ARRSH

  Prokuroria ka regjistruar kallëzimin penal për përgjegjësin e zhvillimit të projektit në Autoritet Rrugor Shqiptar. Sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit, ky zyrtar ka shpërdoruar në projektet e ndërtimit të By Pass -eve të Fierit dhe Vlorës. Dëmi ekonomik i shkaktuar në bazë të auditit të KLSH -së është...
 • Ish-kreu i komunës Bucimas nën akuzë

  Kontrolli i lartë i Shtetit ka kallëzuar në prokurori 4 zyrtarë të komunës Buçimas. KLSH njoftoi se ka depozituar kërkesën për nisjen e një hetimi për ish-kreun e kësaj njësie vendore dhe 3 anëtareve të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave. Auditi ka zbuluar se këta persona kanë shkelur procedurat...
 • Kallëzohet në Prokurori Drejtori i Portit të Durrësit

  Drejtorit të Përgjithshëm i Autoritetet Portual të Durrësit është kallëzuar në Prokurori nga Kontrolli i lartë i Shtetit, me akuzën e “shpërdorimit të detyrës”. Nga auditimi kanë rezultuar një sërë shkeljesh që kanë të bëjnë me procesin e shkarkimit dhe depozitimit materialeve dhe makinerive të projektit TAP. Kështu, sipas...
 • KLSH: Prokuroria nuk hetoi marrëveshjen me CEZ

  Kontrolli i Lartë i Shtetit këmbëngul se gjatë zgjidhjes me mirëkuptim të marrëveshjes së CEZ me qeverinë shqiptare, grupi negociator nuk ka bërë transparencë dhe nuk ka të dokumentuar negociatat. Nisur nga kjo mungese transparence, KLSH arrin në përfundimin se Prokuroria nuk ka kryer asnjë hetim lidhur me çështjen....
 • Çështja CEZ, Gjykata e Lartë rrëzon KLSH

  Gjykata e Lartë ka rrëzuar sot kërkesën e Kontrollit të Lartë të Shtetit për rihapjen e hetimeve për çështjen e CEZ. Për KLSH, marrëveshja e mirëkuptimit mes qeverisë shqiptare dhe kompanisë çeke CEZ, për të hequr dorë nga Arbitrazhi, i ka kushtuar vendit një dëm ekonomik prej 479 mln...
 • Shkeljet në buxhet, efektet negative 200 mln euro

  Në 200 milionë euro llogariten efektet negative nga shkeljet në buxhetin e vitit 2015. 8 miliardë lekë ose 57,44 milionë euro është vetëm dëmi i konstatuar në të ardhura dhe shpenzime, ndërsa 143 milionë euro shkelje jo efektive janë evidentuar nga auditimi i 137 institucioneve dhe ndërmarrjeve me pronësi...
 • KLSH: Dëm 479 mln euro nga marrëveshja me CEZ

  Për Kontrrollin e Lartë të Shtetit, marrëveshja e mirëkuptimit mes qeverisë shqiptare dhe kompanisë çeke CEZ, për të hequr dorë nga Arbitrazhi, i ka kushtuar vendit një dëm ekonomik prej 479 mln euro. Kreu i KLSH-së Bujar Leskaj tha para Komisionin Hetimor se auditi i kryer për këtë marrëveshje...
 • KLSH kallëzon zyrtarin e ARRSH-së: I shkaktoi dëm shtetit 2.4 milionë $

  Një tjetër kallëzim penal shkon në Prokurori për Autoritetin Rrugor Shqiptar nga Kontrolli i Lartë i Shtetit. Pas kallëzimit të bërë për kreun e këtij Institucioni, Dashamir Xhika, për shkak se i shkaktoi shtetit një dem prej 4,5 milionë eurosh, si pasoje e shkeljeve me tenderët në disa akse,...
 • KLSH kontroll në Hipotekën e Beratit dhe Kukësit, kallëzim penal në prokurori për disa zyrtarë

  Një audit i kryer nga Kontrrolli i Lartë i Shtetit ka zbuluar shkelje të shumta në Zyrën e Vendore të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme në Berat. Në përfundim të tij janë kallëzuar në Prokurori, regjistruesi i kësaj Hipoteke, dy ish – regjistrues dhe 13 specialistë dhe ish –...
 • KLSH kallëzon kryetaren e KQZ -së

  Shpenzimi i 2.5 milionë eurove në projektin pilot për votimin elektronik në zgjedhjet e vitit 2013, në qarqet e Tiranës dhe Fierit, është bërë në kushtet e shpërdorimit të detyrës dhe shkeljes së barazisë në tendera. Kështu thotë Kontrolli i Lartë i Shtetit, që ka çuar për ndjekje penale...
Publicitet
Emisione