Pasoja

  • Goditja e topit me kokë lë pasoja

    Goditjet e vazhdueshme të topit me kokë ndikojnë në problemet e mëvonshme të trurit. Bennet Omalu, një studiues i njohur, tha për Radio BBC se të tilla veprime duhen shmangur sa mundet nga lojtarët dhe të mos lejohet në moshë të mitur. “Nuk ka kuptim të kontrollosh me kokë...
  • Simptomat dhe efektet e anoreksisë

    Rënia në peshë nuk është shenja e vetme që fëmija ose një person i dashur për ju, mund të ketë një çrregullim në të ngrënë. Shumica e të rriturve nuk i njohin simptomat e anoreksisë dhe bulimisë. Por zbulimi i shenjave që në fillim të këtij çrregullimi mund të...
  • Irani apel për ndihme pas tërmetit

    Ka arritur në 540 bilanci i të vdekurve dhe mbi 8 mijë, ai i të plagosurve nga tërmeti shkatërrimtar që tronditi natën e të dielës, rajonet kufitare mes Iranit dhe Irakut. Ekipet e emergjencës vijojnë të kërkojnë për të mbijetuar nën rrënoja. Por qeveria iraniane po përballet me vështirësinë...
Emisione