Klan NewsKlan NewsKlan PlusKlan PlusKlan RadioKlan RadioKlan MusicKlan MusicKlani ImKlani Im
uefa euro 2024
0
ditë
0
orë
0
min
0
sek

Djathe

Udhetim në gjurmët e barinjve – Histori shqiptare nga Alma Çupi

Udhetim në gjurmët e barinjve – Histori shqiptare nga Alma Çupi

Janar 17, 2021
Makaronat, djathi dhe mishi i kuq nuk mund t’ju shëndoshin nëse i hani shëndetshëm

Makaronat, djathi dhe mishi i kuq nuk mund t’ju shëndoshin nëse i hani shëndetshëm

Ushqimet më joshëse kanë fituar një reputacion të keq për shkak të sasisë së lartë të karbohidrateve jo të shëndetshme, yndyrnave dhe sheqerit. Ata që po përpiqen të humbin peshë këshillohen të shmangin ose të ulin marrjen e ushqimeve si mishi i kuq, makaronat, djathi dhe produkteve të tij. Por nuk është aq e lehtë...

Dhjetor 28, 2020
Pro Business –  Rruga e qumeshtit “LUFRA”! (9 mars 2020)

Pro Business – Rruga e qumeshtit “LUFRA”! (9 mars 2020)

“Pro Business” Emisioni dedikuar 100 perqind bizneseve drejtuar nga Oljana Maloku, eshte ndalur në këtë puntatë tek Fabrika e Përpunimit të Qumështit “Lufra” e cila ka afro 28 vite që sjell në treg për konsumatorët produkte te freskëta bulmeti. Lënda e parë është e shenjtë për kompaninë, e pikërisht për këtë ajo ka një bashkëpunim...

Mars 9, 2020
George Clooney i fiksuar pas djathit italian

George Clooney i fiksuar pas djathit italian

Pas pushimeve në Sardenja merr me vete 32 kg Pushimet në Sardenjë, i kanë lënë George Clooney shijen fantastike të djathit italian të deles. Aktori është “çmendur” pas tij, aq sa ka dëguar 32 kg në Los Angeles, në mënyrë që t’ua ofronte miqve dhe klientëve të ardhshëm. Por nuk mbaron me kaq. Clooney po...

Gusht 21, 2019
Bllokohen 395 kg djathë

Bllokohen 395 kg djathë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar 395 kg djathë të bardhë lope dhe gjizë për tregtim të pasigurt të produkteve ushqimore në tregun Agroushqimor përgjatë Autostradës Tiranë Durrës. Trupa inspektuese e Drejtorisë Rajonale Tiranë në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të AKU-së, kanë kryer inspektim në dy subjekte në këtë treg, ku janë marrë edhe...

Prill 17, 2018
Të mirat që vijnë nga konsumi i djathit

Të mirat që vijnë nga konsumi i djathit

Djathi padyshim është një ushqim i shijshëm dhe i pranishëm thuajse në çdo tavolinë. Pavarësisht kësaj, prej kohësh është konsideruar si një ushqim jo shumë i shëndetshëm. Megjithatë, një studim i ri ka zbuluar se djathi është në fakt shumë më i mirë nga sa mendohej. Shkencëtarët nga Universiteti i Dublinit dolën në përfundimin se...

Mars 16, 2017
Djathi krijon po aq varësi sa droga

Djathi krijon po aq varësi sa droga

Djathi krijon po aq varësi sa droga. Arsyeja? Pasi përmban një përbërës që gjendet edhe tek drogat. Është ky përfundimi në të cilin kanë dalë një grup shkencëtarësh, të cilët kërkonin të gjenin arsyen se përse disa ushqime krijonë më shumë varësi se të tjera. Ata zbuluan se prezenca e kimikatit të njohur si kasein, që...

Shtator 14, 2016
Fileto pule me domate dhe djathë

Fileto pule me domate dhe djathë

Përbërësit: Fileto pule Domate 200 gr djath i bardhe Rigon 1 lugë vaj ulliri Kripë Piper i zi Përgatitja: Filetot i presim në fije të holla. Më pas i mbushim me lugë kafeje me domatet e prera në kubikë. Shtojmë djathë të bardhë dhe pak rigon. E rrotullojmë fileton rreth vetes duke e mbyllur me...

Korrik 4, 2016
Bishtaja furre me djathë

Bishtaja furre me djathë

Përbërësit: 500 gr bishtajat jeshile Një tufë qepë të njoma ½ gotë qumësht 1 lugë miell 1 gotë verë të bardhë Djathë kaçkavall i grirë 1 thelpi hudhër Vaj ulliri Gjalp Kripë Piper Përgatitja: Ziejmë në një tenxhere me ujë me kripë për rreth 10 minuta bishtajat. Në një tigan hedhim vaj ulliri, hudhrën dhe më pas...

Maj 16, 2016
Patate furre me proshutë dhe djathë

Patate furre me proshutë dhe djathë

Përbërësit: 2 patate 100 gr proshutë 100 gr djathë kaçkavall, ose pice Vaj ulliri Rozmarinë Piper Kripë Përgatitja: Marrim patatet dhe i presim me feta rrumbullake. I shtrojmë në tavë dhe i hedhim sipër vaj ulliri, kripë, piper dhe rozmarinë të grirë. I vendosim në furrë për thuajse 20 minuta në 180 gradë. Pas janë...

Maj 4, 2016