Klan NewsKlan NewsKlan PlusKlan PlusKlan RadioKlan RadioKlan MusicKlan MusicKlani ImKlani Im
uefa euro 2024
0
ditë
0
orë
0
min
0
sek

Ekonomi

Mbi 62 mijë fermerë aplikojnë për subvencionim

Mbi 62 mijë fermerë aplikojnë për subvencionim

Mbi 62 mijë fermerë kanë aplikuar për të përfituar nga skema kombëtare e subvecionimit në bujqësi. Sipas këshilltares pranë Ministrisë së Bujqësisë Ermira Gjeçi, interes ka patur për të gjitha fushat përfshi dhe bashkimin e fermerëve, sidomos për serat. Ermira Gjeçi, këshilltare në Ministrinë e Bujqësisë: Mund të flasim diku te 250, 260 në total...

in 14 minutes
Ulet numri i të papunëve që përfitojnë sigurime

Ulet numri i të papunëve që përfitojnë sigurime

Instituti i Sigurimeve Shoqërore raporton një rënie të pagesave për kontribute të personave të papunë. Referuar raportit të vitit 2023, kjo shifër rezulton me rreth 3 përqind më e ulët se në vitin 2022. Ekspertja e politikave sociale Eris Dhamo e lidh këtë situatë me sezonalitetin e sektorëve të shërbimit, por edhe dinamikat e zhvillimit...

Prill 15, 2024
Euro sërish në pikiatë, monedha europiane prek kufijtë e 100 lekëve. Bien edhe valutat e tjera

Euro sërish në pikiatë, monedha europiane prek kufijtë e 100 lekëve. Bien edhe valutat e tjera

Monedha evropiane e nisi javën me një rënie të fortë kundrejt lekut. Referuar kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro këtë të hënë është këmbyer me 100.7 Lekë. Ky është niveli më i ulët që prej korrikut 2023. Ndërkohë në pikat e këmbimit valuator një euro këmbehet me 100.3 Lekë. Edhe Dollari ka pësuar...

Prill 15, 2024
Rriten transaksionet në Euro/ BSH: Në 2 muaj u transferuan 723 mln Euro

Rriten transaksionet në Euro/ BSH: Në 2 muaj u transferuan 723 mln Euro

Në muajin Shkurt të vitit 2024 ka patur një rritje të volumit të transaksioneve të kryera përmes sistemit AIPS – EURO. Të dhanat e Bankës së Shqipërisë konfirmojnë se për muajin Shkurt të këtij viti janë kryer 22,432 transaksione nga 21,609 që u kryen në muajin Janar. Sa i takon vlerave të pagesave të transferuara...

Prill 14, 2024
Forcimi i Lekut i pandalshëm, Selami Xhepa: Ekonomia e jashtme është dobësuar. Deeuroizimi një betejë e humbur

Forcimi i Lekut i pandalshëm, Selami Xhepa: Ekonomia e jashtme është dobësuar. Deeuroizimi një betejë e humbur

Kursi i këmbimit po pëson goditje të forta. Muaji Prill ka sjell një rënie drastike të monedhës së përbashkët europiane në tregun e brendshëm të këmbimit valuator duke ju afruar nivelit më të ulët historik, edhe pse nuk jemi në pikun e sezonit veror. Selami Xhepa, ekspert ekonomie: Sjellja e Euros do të vazhdojë të...

Prill 14, 2024
Qendër Teknologjie për Zhvillim Ekonomik në Kashar

Qendër Teknologjie për Zhvillim Ekonomik në Kashar

Krijimi i një zone të teknologjisë dhe zhvillimit ekonomik me standard perëndimor pritet t’i kushtojë buxhetit të shtetit rreth 1.3 mld lekë, me zhvillues të projektit Bashkinë e Tiranës. Sipas planit të biznesit të publikuar tashmë në Fletoren Zyrtare, për implementimin e këtij projekti do të investohen në tërësi më shumë se 2 miliardë lekë...

Prill 13, 2024
Sektori i arsimit, rritja e pagave nis nga 1 Korriku

Sektori i arsimit, rritja e pagave nis nga 1 Korriku

Sektori i arsimit pritet të ketë mbështetjen më të madhe nga rritja e pagave. Kështu bëri të ditur minsitri i Financave Ervin Mete i cili tha se efektet do të nisin nga 1 Korriku. Ervin Mete: Me rritjen e pagave që do bëhet në Qershor, sektori i arsimit merr mbështetjen më të madhe nga të...

Prill 12, 2024
Formalizimi, Sejko: 70% e qytetarëve kanë llogari bankare

Formalizimi, Sejko: 70% e qytetarëve kanë llogari bankare

Kultura financiare përbën një domosdoshmëri për këdo, duke marrë në konsideratë ritmet e zhvillimit ekonomik, bankar dhe teknologjik. Në aktivitetin për javën globale të parasë për edukimin e financiar të të rinjve, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko tha se synimi është futja në kurrikulat arsimore të edukimit financiar që në moshën e hershme....

Prill 12, 2024
Euro prek kufirin e 101 Lekëve

Euro prek kufirin e 101 Lekëve

Banka e Shqipërisë raporton një dobësim të ndjeshëm të monedhës europiane me 0.4 pikë duke zbritur në nivelin e 101.65 Lekëve, niveli më i ulët që i regjistruar që prej verës së vitit të kaluar. Edhe në pikat e këmbimit valutor, Euro është këmbyer me 101.3 Lekë. Në të njëjtin trend rënës kanë vijuar edhe...

Prill 11, 2024
Ministrja Denaj: Formalizimi i marrëdhënieve blegtor-përpunues do rrisë cilësinë dhe prodhimin e qumështit

Ministrja Denaj: Formalizimi i marrëdhënieve blegtor-përpunues do rrisë cilësinë dhe prodhimin e qumështit

Protesta e fermerëve ka qenë padyshim një ndër çështjet më të diskutuara së fundmi, pas pamjeve ku ata në shenjë revolte derdhnin qumështin në rrugë, sipas tyre prej çmimit të ulët. Ata pretendojnë se ka një marrëveshje të fshehtë mes fabrikave të përpunimit të qumështit, për ta blerë këtë të fundit me 10 lekë më...

Prill 11, 2024