Mijëra besimtarë i drejtohen vendit të shenjtë për 13 të Marta

Që prej orëve të para të mëngjesit, qindra besimtare të ardhur nga qytete të ndryshme të Shqipërisë ju drejtun Kishës së Shën Ndout në Laç, pasi 19 Marsi përkon me të Martën e parë të nisjes së pelegrinazhit në këtë vend të shenjtë.  Besimtarë të shumë kanë zgjedhur të ngjiten në majën e lartë, ku ndodhet kisha mrekullibërëse.

Lutjet e besimatrëve ishin kryesisht për për shëndet dhe mbarësi në familjet e tyre.

Kisha e Laçit prej vitesh shihet nga besimtarët si plotësimi i lutjeve të tyre. Pas pelegrinazhit të kryer për 12 të marta rresht ata grumbullohen në këtë vend të shenjtë për të kaluar natën mes 12 dhe 13 qershorit, datë që shënon edhe kulmin e kësaj ngjarjeje.

Klan News