Festivali Ndërkombëtar i Kitarës, ka mbyllur siparin mbrëmjen e kaluar, pas një muaji me performaca emocionuese nga kitaristë të mirënjohur nga Europa. Një muaj që muzika shëtiti edhe në qytete të tjera, veç Tiranës, por mbi të gjitha ishin vetë artistët ata që sollën shijen muzikore botërore në skenën shqiptare.

Mbrëmja e fundit i takoi kitaristit virtuoz nga Gjermania, Gerhard Reichenbach, i cili erdhi në Shqipëri për herë të parë falë festivalit. Një publik që e priti ngrohtë dhe që nuk kaloi pa u vënë re as nga vetë ai, ishte një nga kënaqësitë që do të marri me vete.

Një rrugë të gjatë, tetëvjeçare ka bërë Festivali Ndërkombëtar i Kitarës, dhe drejtuesi artistik Denis Bizhga, është gati me emra të tjerë të mëdhenj pjesëmarrës për edicionin e 9të.

Veç emocioneve, muzikanti gjerman mori mbrëmë një dhuratë simbol që i është dhënë të gjithë pjesëmarrësve, “Sahatin e Tiranës”. Veç promovimit të muzikës së mirë, dhe trashëgimisë kulturore që u realizua edhe këtë vit, ky festival ka patur në vëmendje edhe aspektin edukues për muzikantët e rinj, që me 1 Korrik do të kenë mundësinë të shfaqin atë çfarë kanë mundur të mësojnë deri më tani.

Tv Klan