Ky projekt kinematografik bazohet në intervistën e Princit Andrew për BBC

Netflix ka publikuar trailerin e filmit të ardhshëm të titulluar “Scoop”, i cili tregon historinë e intervistës televizive të BBC në 2019 me Princin Andrew. Këtë intervistë princi britanik synonte ta përdorte për të pastruar imazhin e tij pas artikujve negativë të mediave drejtuar tij, por kjo intervistë u pa si një dështim.

Në këtë projekt kinematografik luajnë Gillian Anderson, Rufus Sewell, Billie Piper dhe Keeley Hawes dhe bazohet në një kujtim të shkruar nga redaktori i “Newsnight” Sam McAlister.

Andrew, djali i mbretëreshës Elizabeth dhe vëllai i mbretit Charles, u detyrua të tërhiqej nga detyrat publike në vitin 2019 për shkak të lidhjeve të tij me Jeffrey Epstein  milionerin që vrau veten në 2019 ndërsa priste gjyqin mbi akuzat për trafikim seksual.

Marrëdhënia e Andrew me Epstein bëri që mediat t’i kundërviheshin dhe prandaj princi vendoste të bënte një intervistë televizive në nëntor 2019, e cila shpresonte se do ta zgjidhte çështjen.

Përkundrazi, kjo çoi në përbuzje dhe pyetje të mëtejshme, dhe ndërsa polemikat rriteshin. Pallati Mbretëror u distancua gjithnjë e më shumë nga princi, duke refuzuar të komentojë.

Klan News