Studimi: Smundja dëmton organet riprodhuese

SARS-CoV-2 mund të ketë ndikim në organet riprodhuese mashkullore dhe infertilitetin mashkullor, sipas një artikulli të publikuar në revistën shkencore “European Urology Today”. Studimi i realizuar nga mjeku Gjergji Semini për kongresin e 36-të “Europian të Urologjisë”, tregon se stresi oksidativ sistemik që krijohet nga Covid-19 mund të shkaktojë probleme me kapacitetin e organeve mashkullore.

Po ashtu është vërejtur hipogonadizëm, pra një prodhim i ulët i hormonit të testosteronit ose spermës tek meshkujt e prekur nga koronavirusi. Në artikullin “Kërcënimet virusale në infertilitetin mashkullor dhe Covid-19 në spermë” thuhet seethet e larta që janë një simptome e Covid-it dihet që i dëmtojmë organet riprodhuese mashkullore.

Megjithatë në studim sugjerohet të kryhet një projekt shumëdimensional andrologjik, për të parë problemet në formën akute ose të gjatë të kësaj sëmundjeje në lidhje me pjellorinë mashkullore.

Tv Klan