Nxehtësia ekstreme dhe zjarret e ndezura në Oregon këtë Verë, kanë shkatërruar të gjitha llojet e fermave, duke përfshirë edhe atë që rrit pemë për sezonin e Krishtlindjeve.

Jacob Hemphill, pronar i: Hemphill Tree Farm”, tregon  se ai humbi mbi 100,000 dollarë pemë të Krishtlindjes nga ngjarja e fundit e ashtuquajtur  “kupola e nxehtësisë”, e cila shënoi temperatura të larta deri në 46.1 gradë Celsius në disa pjesë  të Portland.

Humbjet do t’i sjellin një dëm familjes së tij këtë vit, tha ai. Por Jacob  shpreson  se gjërat do të përmirësohen vitin e ardhshëm. Përveç pemëve të Krishtlindjeve, “Reuters” foli me disa fermerë në luginën Willamette të cilët thanë se vala e nxehtësisë, që përkon me një thatësirë ​​në të gjithë vendin, shkaktoi nivele të pashembullta dëmtimesh në të mbjellat e tyre.

Klan News