Për 3 ditë me radhë, rreth 50 studentë të ndarë në grupe janë bërë pjesë e garës Hackathon, organizuar nga IdentiTek, kompania që prodhon dokumentet biometrike në Shqipëri. Programues e profesionistë të rinj të teknologjisë punojnë së bashku për një periudhë kohore për të krijuar produkte inovative ose zgjidhje teknologjike nën tematika të caktuara. Më të talentuarve do t’u oftohet një kontratë pune tek IdentiTek.

Ministri i Brendshëm Taulant Balla ndoqi nga afër sot garën.

“Mbi 50 të rinj super të talentuar konkurojnë mes njëri-tjetrit në fushën e kodifikimit dhe inovacionit, duke punuar në ekip dhe duke përdorur aftësitë e tyre për të zgjidhur sfidat teknologjike dhe lehtësimit të shërbimeve për qytetarët dhe biznesin. Ndjehem i frymëzuar nga garuesit e Hackathonit të parë, organizuar nga IdentiTek”, nënvizoi Balla.

Ministri theksoi se objektivi është që Shqipëria 2030 të kthehet në vendin e parë në rajon për sektorët e energjisë, turizmit dhe inovacionit. Modernizimi i shërbimeve dhe konsolidimi i infrastrukturës digjitale përbën një instrument të pazëvendësueshëm për të luftuar korrupsionin dhe për të rritur në mënyrë të shpejtë cilësinë e shërbimeve ndaj qytetarëve./tvklan.al