Euro 2024 nisi që në ditën e parë me shumë e emocione, ku që në ndeshjen hapëse u shënuar 6 gola në ndeshjen mes Gjermanisë dhe Skocisë

Kemi pasur ndeshje të jashtëzakonshme, si fitorja e Turqisë ndaj Gjeorgjisë të martën, dhe gola të pabesueshëm, nga Arda Güler dhe Nicolae Stanciu.

Në fakt janë shënuar 31 gola në 12 ndeshje në turne deri më tani dhe çuditërisht, secili prej tyre është shënuar nga një lojtar i ndryshëm! Në këtë statistikë nuk përfshihet ndeshja Gjermani- Hungari e cila sapo përfundoi.

Statistika vlen për kampionatet europianë dhe botërorë.

Gjithashtu është hera e parë që në një turne të rëndësishëm ndërkombëtar një përqindje e lartë e golave janë shënuar nga goditje jashtë zonës. Plot 32% e golave janë shënuar janë shënuar nga goditje jashtë zonës.