“Fuqia e evolucionit” merr Nobelin në Kimi“Fuqia e evolucionit” merr Nobelin në Kimi

15:20 03/10/2018

Çmimi Nobel në Kimi këtë vit i shkon tre shkencëtarëve për zbulimin e teknikave për krijimin e proteinave të reja.

Teknika e tyre e ndërhyrjes në gjene ndihmon në kryesisht në rregullimin e defekteve në qeniet e gjalla dhe shërimin më të shpejtë nga sëmundje të ndryshme.

Puna e tyre është bazuar mbi parimet e teorisë së evolucionit.

Mes 3 fituesvë është kimistja amerikane Fransis Arnold, e dyta fituese grua për çmimet Nobel të këtij viti.

Fituesit do të ndajnë mes tyre shpërblimin prej 1 milionë Dollarësh nga Akademia Suedeze e Nobelit.

Tv Klan
Të ngjashme