“Cili Zot more cili Zot, që Zoti e ndihmoftë”, ka qenë ky komenti që ka bërë kryeministri Rama në lidhje me akuzat e ish-zv/kryeministrit Arben Ahmetaj ndaj tij kur është pyetur nga drejtuesi i emisionit “Opinion” në Tv Klan nga Blendi Fevziu.

I ftuar në emision, kryeministri Rama ka thënë se njerëzit e tij janë vetëm familjarët dhe jo bashkëpunëtorët politikë dhe ka shtuar se nuk bën komente për të gjitha çështjet e drejtësisë.

Edi Rama: Po të them që unë jam tallur sa më ka dashur shpirti me ato karikaturash sociale që quheshin çliruesit e Shqipërisë që e çuan Shqipërinë në një rrumpallë totale. T’i futesh kundërshtarit në shtëpi dhe t’i marrësh t’i përdhunosh publiksht.

Blendi Fevziu: Ke akuza konkrete nga zëvendëskryeministri yt që thotë se keni porositur shokët tuaj dhe njerëzit që keni në krah. Tha se keni bërë emisione të porositura me akuza ndaj tyre. Ajo që bën i yti thonë është pak e rëndë, por nuk ke çfarë i bën, ta thotë.

Edi Rama: Këtë gjë unë nuk e kam bërë kurrë. Edhe atij fytyrës që pashë. Më kujton Skënder Luarasin që i tha që të të them zotëri nuk të them dot. Ç’të të them ty, përveç se të të them o fytyrë e njohur. Zoti të ndihmoftë ty me këto zotërinj që njeh ti. Kjo nuk është politikë dhe politikën nuk e njoh kështu. Kjo është një mënyrë e të bërit politikë që ju ka dhënë shembullin të rinjve që si të sillen si injorantë. Këto janë llafe. I imi që të jemi të qartë quhet Zaho Rama, Greg Rama, Rea Xhillari. Je konsumatori më agresiv i minutave të tua.

Blendi Fevziu: Thatë që më akuzon Zoti Berisha, tani del që të akuzon Zoti Ahmetaj.

Edi Rama: Cili Zot more cili Zot, që Zoti e ndihmoftë. Unë fola për akuzat kriminale që i bëhen familjarëve për shkak të luftës politike me mua, nëse të bezdis retorika ime, bëje ti më të mirë. Po si shkon tek familja. Unë këtë gjë nuk e kam bërë. Mund të ketë pasur momente që kam thënë fjalën e fundit…

Blendi Fevziu: A keni koment për akuzat e Arben Ahmetajt, 2 ju kam nxjerrë unë këtu: Një që ju akuzon për problemet e familjarëve tuaj dhe një që thotë që ju keni qenë personi që keni porositur shkrime dhe emisione kundër të tjerëve dhe kundër tij personalisht. Ka qenë njeriu juaj politik. A keni një koment?

Edi Rama: Unë nuk të iki nga pyetja nëse me jep mundësi për t’u përgjigjur. Unë nuk bëj komente për të gjitha çështjet e drejtësisë, imagjinoni të bëj komente për një njeri që është në kërkim nga drejtësia. Çfarë komenti kërkoni të bëj për një njeri që është në kërkim nga drejtësia? Ore nuk është. Që në kohën e romakëve është ndarë kjo punë. Është një njeri i kërkuar nga drejtësia. Nëse ke interesa të dish në lidhje me trajtimin e temës. Një njeriu në kërkim nga drejtësia nuk i përgjigjem. Fakti që një njeri është në kërkim flet më shumë.

/tvklan.al