Mbani muskujt të aftë për të mbrojtur shëndetin e zemrës


Mbani muskujt të aftë për të mbrojtur shëndetin e zemrës

09:06 05/05/2021

Ushtrimet mund të bëjnë mrekulli për trupin tuaj. Ushtrimet e rregullta kanë potencialin për të rritur shëndetin e përgjithshëm. Zemra juaj është një muskul dhe ju duhet vazhdimisht të punoni për ta mbajtur atë të fortë. Ashtu si ushtrimi forcon muskujt e tjerë në trupin tuaj, ai e bën muskulin e zemrës më efikas dhe ndihmon në pompimin e gjakut në të gjithë trupin tuaj. Mungesa e stërvitjes dhe plakja janë dy faktorët kryesorë për shterimin e forcës së muskujve. Forca dhe qëndrueshmëria e muskujve zvogëlohen me moshën. Por me dietë dhe ushtrime të duhura, ju mund ta mbani trupin tuaj imun ndaj sëmundjeve kardiovaskulare dhe mbipeshews, edhe kur plakeni.

Arsyet pse ushtrimet fizike janë të mira për shëndetin e zemrës

Shikoni katër arsye të shëndetshme për zemrën pse puna e rregullt kardiovaskulare përshtatet në planin tuaj të ushtrimeve:

Presioni i ulët i gjakut

Aktiviteti fizik dhe një dietë e mirë ulin stresin në zemër dhe arteriet përreth, duke ulur presionin e gjakut. Ushtrimet kardiovaskulare mund të ndihmojnë në uljen e presionit të lartë të gjakut. Një zemër e shëndetshme shtyn më shumë gjak me çdo rrahje duke mundësuar që zemra të funksionojë në mënyrë më efikase.

Ushtrimet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut me rritjen e moshës, edhe nëse nuk keni presion të lartë të gjakut pwr momentin.

Rrjedha e përmirësuar e gjakut

Ushtrimet e rregullta i lejojnë zemrës të arrijë rrjedhën e përmirësuar të gjakut në enët e vogla përreth saj, ku bllokimet e depozitave yndyrore mund të zhvillohen me kalimin e kohës. Qarkullimi i përmirësuar i gjakut rreth atyre zonave parandalon sulmet në zemër. Trupi juaj mund të bëjë më shumë degë dhe lidhje midis këtyre enëve të gjakut me ushtrime që çojnë në rrjedhje të pasuruar të gjakut sipas studimeve të fundit.

Kolesteroli i ulët

Studimet vërtetojnë se ushtrimet shoqërohen me përmirësime të kolesterolit. Një person që ushtron rregullisht ka tendencë të ketë një sasi më të lartë të kolesterolit të shëndetshëm HDL. Gjithashtu, ushtrimet mund të zvogëlojnë kolesterolin e keq LDL deri në 8-10 për qind.

Rreziku i zvogëluar i sëmundjeve të zemrës, goditjes në tru dhe diabetit

Ushtrimet e rregullta ndihmojnë në uljen e rrezikut të sëmundjes koronare të zemrës me 21% për burrat dhe 29 % për gratë. Për më tepër, mundësia e goditjes në njerëz fizikisht aktivë është 20 për qind më pak. Ushtrimet e rregullta gjithashtu ndihmojnë në mbajtjen e niveleve të sheqerit në gjak në një diapazon të shëndetshëm dhe, nga ana tjetër, ndihmon në uljen e rrezikut për prediabetin dhe diabetin e tipit 2. /tvklan.alTë ngjashme