Ushqimet që ndihmojnë për rënien në peshë

Female leg stepping on weigh scales. Healthy lifestyle, food and sport concept.


Ushqimet që ndihmojnë për rënien në peshë

13:37 18/06/2020

Për rënien në peshë është e rëndësishme të mbani një dietë të ekulibruar dhe të kujdeseni për atë që hani.

Për të ndihmuar procesin e djegies së yndyrës, ekspertët sugjerojnë disa ushqime që ndihmojnë në forcimin e metabolizmit, përshpetojnë proçesin e tretjes dhe çojnë në humbjen në peshë.

Perime me gjethe jeshile  

Perimet me gjethe jeshile konsiderohen si mjaft të rëndësishme për një shëndet të mirë. Sipas ekspertëve ato zvogëlojnë urinë, të japin ndjesinë e ngopjes dhe zvogëlojnë dëshirën për ushqim jo të shëndetshëm. Sugjerohet që lëngu i zarzavateve të konsumohet në mëngjes sepse iu jep energjitë e nevojshme për ditën.

Lëngu i perimeve

Lëngu i perimeve luan një rol parësor në humbjen në peshë. Ato kanë përmbajtje të lartë uji dhe fibrash, ndihmojnë në zvogëlimin e urisë dhe krijojnë ndjesinë e ngopjes.

Green tea on the brown mat close-up

Çaji jeshil

Konsiderohet si një pije e përsosur në mëngjes, për shkak të  pranisë së antioksidantëve. Për më tepër, prania e kafeinës ka një ndikim të vogël, por pozitiv në humbjen në peshë.

Prepared green bean and multi colour bean for cooking

Bishtajore  

Ato konsiderohen si një burim i mirë i proteinave,  fibrave, kanë një indeks të ulët glicemik dhe rrisin ngopjen.

Gjithashtu është e rëndësishme një kombinim i dietës dhe stërvitjes, për një humbje efektive në peshë./tvklan.al
Të ngjashme