Kosova ka kaluar me sukses hapin e parë në rrugën për anëtarësim në Këshillin e Evropës.

Merret rekomandimi që Kosova të ftohet për t’u bërë anëtare e Këshillit të Evropës duke miratuar raportin paraprak të raportueses Dora Bakojanis në Komitetin politik të këtij institucioni.

Hap i radhës i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, pritet të jetë një debat plenar që do të mbahet deri më 18 Prill dhe pastaj një votim nga e gjithë Asambleja për statusin përfundimtar.

Klan News