Gripi i derrit, zbulohen 4 raste të reja

Gripi i derrit, zbulohen 4 raste të reja

14:49 04/03/2014 Gripi4 raste te reja të prekura nga gripi i derrit, në më pak se 24 orë ndërkohë dyshohet për 37 të tjerë. Kjo është situata e që paraqitet në Shqipëri e prekur AH1N1

Laboratori i institutit të Shendtit Publik ka analizuar deri me tani 527 mostra të dyshuara për grip prej te cilave 45 kanë rezultuar pozitive me gripin e derrit, apo virusin pandemik.  38 janë të prekurit nga virusi sezonal i gripit apo sic njihet ndryshe a h3n2.

Sipas raportit zyrtar të Ministrisë së Shëndetësisë  duke  filluar nga muaji Tetor i 2013-ës,  deri më sot janë raportuar 141 raste me sindromë të rëndë respiratore, prej të cilëve, vetëm 13 kanë rezultuar pozitive për grip, 6 i përkasin gripit të derrit dhe 7 janë të prekurit nga gripi sezonal.

Në reanimacionin e shërbimit infektiv në Qendrën Spitalore Universitare, Nënë Tereza gjatë mëngjesit të së martës  është shtruar  në gjendje të rëndë një tjetër person i dyshuar me grip derri.

Pacienti reth 76 vjec  është paraqitur me probleme të frymëmarrjes  dhe menjëherë ka filluar trajtimi me tamiflu, ndërsa mostra eshte dërguar për  analiza në institutin e shëndetit publik.

Bruna Cami
LAJMET
Të ngjashme
Delta

UKT

Gripi i derrit, zbulohen 4 raste të reja

Gripi i derrit, zbulohen 4 raste të reja

14:49 04/03/2014 Gripi4 raste te reja të prekura nga gripi i derrit, në më pak se 24 orë ndërkohë dyshohet për 37 të tjerë. Kjo është situata e që paraqitet në Shqipëri e prekur AH1N1

Laboratori i institutit të Shendtit Publik ka analizuar deri me tani 527 mostra të dyshuara për grip prej te cilave 45 kanë rezultuar pozitive me gripin e derrit, apo virusin pandemik.  38 janë të prekurit nga virusi sezonal i gripit apo sic njihet ndryshe a h3n2.

Sipas raportit zyrtar të Ministrisë së Shëndetësisë  duke  filluar nga muaji Tetor i 2013-ës,  deri më sot janë raportuar 141 raste me sindromë të rëndë respiratore, prej të cilëve, vetëm 13 kanë rezultuar pozitive për grip, 6 i përkasin gripit të derrit dhe 7 janë të prekurit nga gripi sezonal.

Në reanimacionin e shërbimit infektiv në Qendrën Spitalore Universitare, Nënë Tereza gjatë mëngjesit të së martës  është shtruar  në gjendje të rëndë një tjetër person i dyshuar me grip derri.

Pacienti reth 76 vjec  është paraqitur me probleme të frymëmarrjes  dhe menjëherë ka filluar trajtimi me tamiflu, ndërsa mostra eshte dërguar për  analiza në institutin e shëndetit publik.

Bruna Cami
LAJMET
Të ngjashme
Delta

UKT