Projektet arkitektonike të realizuar, por edhe në proces, nga studiot më të mira në vend. Një hapësirë për të njohur nga afër procesin e dizajnit dhe të projektimit të strukturave me karaktere të ndryshme. Njëkohësisht, edhe procese të transaksioneve imobiliare, duke vënë fokusin kryesisht tek banesa. Një program nga Qazim Strazimiri.

Te intervistuarit: Erisa Nesimi-Keshilltare per Transportin Urban prane GIZ Shqiperi, Enton Punavija, Drejtor i Drejtorise se Transportit dhe Trafikut Rrugor, Bashkia Tirane, Alban Myftari, Drejtor i Sporteve APR, Edlir Logo, Pergjegjes ne Akademine e Ciklizmit Bashkia Tirane Fatjon Dermani, sportist\atlet

Ne episodin V te ketij sezoni, Habitus trajton nje teme teper aktuale ne lidhje me qytetin e Tiranes. Nje aspekt i zhvillimit urban teper i rendesishem per qytetin, jane korsite e shtuara te bicikletave ne Tirane. Si jane pritur keto nderhyrje urbane nga qytetaret, dhe cfare thone vete pedalistet?

Habitus arrin te mari nje informacion te detajuar, permes autoriteteve vendore se cila do te jete e ardhmja e Tiranes sa i perket transportit qytetar te kesaj kategorie dhe si aktualisht vleresohet nisma e shtimit te korsive te reja te bicikletave.