Historia ime – Historia e artistit shumë dimensional Bujar Kapexhiu!Historia ime – Historia e artistit shumë dimensional Bujar Kapexhiu!

13:45 26/02/2021

I ftuar në emisionin “Historia ime” në Tv Klan, ka qenë regjisori, skenaristi, karikaturisti dhe aktor i mirënjohur shqiptar Bujar Kapexhiu i cili foli edhe për karrierën e tij. Ai kujtoi një moment kritik të karrierës së tij në vitin 1972, ku ishte prezantuesi i Festivalit i11-të të Këngës. Ky festival u dënua nga udhëheqësi i asokohshëm i Shqipërisë si një festival që përhapte kulturën borgjeze (diçka e shpallur në kundërshtim me parimet shtetërore) perëndimore dhe shumë nga organizatorët dhe pjesëmarrësit u dënuan me burgime të gjata.

Kapexhiu tregon se pasi u dënua, përfundoi duke punuar tek Kombinati Josif Pashko për 3 vite dhe i shpëtoi burgut për shkak të opinionit të mirë dhe fatit.Të ngjashme