#Opinion | Emision politik live nga #BlendiFevziu në #TvKlan

Në një intervistë për Opinion, në cilësinë e përfaqësueses së Shqipërisë në Këshillin e Europës, Blerina Gjylamenti foli dy çështje.
E para ishte dalja e Shqipërisë nga monitorimi dhe situata post monitorim për çështjen e të drejtave të njeriut dhe çështjet që lidhen me korrupsioni.
Që prej 1995 Shqipëria ka qenë në monitorim si një vend me standarde të ulëta. KiE pas thuajse 30 vitesh vendosi që vendi ynë të hyjë në një periudhë post monitorimi. Ndërkohë, sa larg është Kosova nga anëtarësimi final në KIE pas votimit të fundit, i cili i hapi dritën jeshile.