Nisin tensionet dhe kërcënimet e Iranit drejt SHBA pas vrasjes së Soleimani

TEHRAN, IRAN - (ARCHIVE): A file photo dated September 18, 2016 shows Iranian Revolutionary Guards' Quds Force commander Qasem Soleimani during Iranian Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei's meeting with Revolutionary Guards, in Tehran, Iran. The U.S. confirmed Thursday that it carried out a strike that killed Iranian Revolutionary Guards' Quds Force commander Qasem Soleimani in the Iraqi capital Baghdad. The strike near Baghdad International Airport killed Soleimani, one of the most powerful commanders of Iran's Revolutionary Guards, and Abu Mahdi al-Muhandis, vice president of the Hashd al-Shaabi group, or Popular Mobilization Units (PMU), local media reported. (Photo by Pool / Iranian Supreme Leader Press Office /Anadolu Agency via Getty Images)

Nisin tensionet dhe kërcënimet e Iranit drejt SHBA pas vrasjes së Soleimani

12:50 03/01/2020

Vrasja e gjeneralit Qassem Soleimani shënon një përshkallëzim të madh tensionesh mes SHBA-së dhe Iranit.

Amir Hatami, ministri i mbrojtjes së Iranit, ka kërcënuar SHBA me “hakmarrje dërrmuese” për “vrasjen e padrejtë” të Gjeneral Soleimanit.

Kryeministri irakian, Ajatollahu Ali Khamenei tha se i pret një  “hakmarrje e rëndë kriminelët” që qëndronjnë pas sulmit, ndërsa njoftoi tre ditë zie kombëtare.

Gjenerali Soleimani është cilësuar si figura e dytë më e fuqishme në Iran pas Ajatollah Khamenei. 62 vjeçari ishte komandant i Forcës Quds, njësia elitë e Gardës Revolucionare të Iranit, të cilën administrata Trump e quajti si një organizatë terroriste në prill të vitit të kaluar. /tvklan.al

Vrasja e gjeneralit Soleimani shënon një përshkallëzim të madh tensionesh mes SHBA-së dhe Iranit.

Amir Hatami, ministri i mbrojtjes së Iranit, ka kërcënuar SHBA me “hakmarrje dërrmuese” për “vrasjen e padrejtë” të Gjeneral Soleimanit.

Kryeministri irakian, Ajatollahu Ali Khamenei tha se i pret një  “hakmarrje e rëndë kriminelët” që qëndronjnë pas sulmit, ndërsa njoftoi tre ditë zie kombëtare.

Gjenerali Soleimani është cilësuar si figura e dytë më e fuqishme në Iran pas Ajatollah Khamenei. 62 vjeçari ishte komandant i Forcës Quds, njësia elitë e Gardës Revolucionare të Iranit, të cilën administrata Trump e quajti si një organizatë terroriste në prill të vitit të kaluar. /tvklan.al

Të ngjashme

Grupi

Kallezo