Rudina – Emisioni 08 Shtator 2020


Rudina – Emisioni 08 Shtator 2020

19:18 08/09/2020

“Lento lento”/Aurela Gaçe prezanton hitin e radhes!

Programi “Rudina” në Tv Klan solli ditën e sotme intervistën me këngëtaren mjaft të dashur për publikun Aurela Gaçe.

Aurela njihet për projektet e saj të suksesshme muzikore, të cilat menjëherë pas publikimit kthehen në hite. “Lento Lento” ka qenë kënga e saj e fundit e publikuar gjatë verës, ku si asnjëherë me parë e pamë të shfaqej me një pamje shumë ndryshe.

Aurela u shfaq me kaçurrela dhe plot ngjyra në videoklipin e ri, me një këngë që u kthye padyshim në hitin e kësaj vere. Ajo u shpreh se ishte një nevojë shpirtërore që të vinte me gëzim dhe me ngjyra. Aurela Gaçe: Unë e kisha për vete nevojë shpirtërore që të vija me gëzim, të vija me ngjyra, siç e shikon dhe sot me ngjyra, është shumë e nevojshme. Domethënë edhe kur ulem në kafe me miqtë dhe kur fillojnë menjëherë bisedat me oh.. them stop, nuk dua fare të dëgjoj asnjë bisedë të tillë.

Çfarë ka ndonjë bisedë që të qeshim, të argëtohemi, të flasim për gjëra të bukura sepse seriozisht kjo është një ngarkesë emocionale për të gjithë. Unë kam qarë boll nëpër këngë, kisha nevojë të qeshja, të kërceja, të sillja dritë. /tvklan.al

Rifillimi i shkollave në “normalitetin e ri”!

Pas një ndërprerje prej 7 muajsh, mësimi do te rifillojë në kushte aspak të zakonshme. Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë kanë vendosur se si do të jetë protokolli që do të zbatohet për hapjen e shkollave, si edhe skenarët që do të zbatohen në vazhdimësi. Për të diskutuar për këtë çështje, e ftuar në programin “Rudina” në Tv Klan ishte zv/ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Nina Guga.

Ajo u shpreh se vendimi për hapjen e shkollave erdhi i konfirmuar nga Ministria e Shëndetësisë. Guga shton se Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Arsimit kanë prioritet mirëqënien dhe shëndetin e nxënësve që do t’u rikthehen bankave të shkollës. Nina Guga: Që të vijmë në vendimin që shkolla të fillojë në 14 Shtator sigurisht erdhëm pas shumë kërkesave të vetë nxënësve dhe prindërve, por dhe të mësuesve sigurisht, se nuk mund të krahasohet mësimi direkt me mësimin online.

Ky vendim për hapjen e shkollave erdhi i konfirmuar nga Ministria e Shëndetësisë, ku në radhë të parë si Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Arsimit kanë mirëqënien dhe shëndetin e nxënësve që do t’i kthehen bankave të shkollës. Kështu që ky vendim duke u parë edhe në të gjitha vendet e tjera në rajon dhe në Europë, që tendenca ishte për të hapur në kushte fizike shkollën dhe ne menduam që në këto momente rikthimi në shkollë i nxënësve do t’i bënte mirë jo vetëm mësimit dhe marrjes në mënyrë interaktive, direkt në marrëdhënie me mësuesit dhe nxënësit e tjerë, por edhe për zhvillimin e sistemit mendor dhe shëndetësor të vetë nxënësve, por sigurisht edhe me mësuesit.

Ky protokoll është një protokoll strikt që duhet zbatuar nga të gjithë, duhet të rritet shumë shkalla e ndërgjegjësimit për t’u zbatuar nga të gjithë aktorët e sistemtit tonë arsimor, duke filluar nga drejtuesit e institucioneve, nga vetë mësuesit. Rudina Magjistari: Ju keni një strategji për këtë? Nina Guga: Patjetër që është një strategji e mirëmenduar dhe Ministria e Shëndetësisë në protokollin që ajo ka nxjerrrë dhe ne ia kemi bashkëngjitur udhëzuesit të fillimvitit shkollor është një protokoll strikt, që duhet zbatuar rreptësisht sipas atyre, që le të themi, imponon ky protokoll. Më tej, Guga shprehet se nuk është një proces i lehtë dhe kërkon në radhë të parë ndërgjegjësim. Nëpër shkolla do të jenë të pranishme dhe grupet e monitorimit që do të shohin zbatimin e protokollit në shkolla. Në rast se një nxënës ose mësues rezulton me Covid, e gjithë klasa do të izolohet dhe mësimi për ta do të kryhet online.

Nina Guga: Nuk është proces i lehtë, është proces i vështirë, kërkon në radhë të parë shumë ndërgjegjësim, kërkon ta zbatosh me rreptësi këtë rregull. Prandaj dhe nëpër shkolla janë caktuar grupet monitoruese që do ta shohin zbatimin e protokollit në shkollë. Këto grupe monitoruese kanë të bëjnë qe me hyrjen, kontrollin e distancës, kontrollin e temperaturës së nxënësve dhe do t’i shoqërojnë deri në klasat e tyre që janë me numra të përcaktuara. Rudina Magjistari: Çfarë do të ndodhë nëse konstatohet një mësues ose nxënës me Covid? Cilat janë masat që merren? Nina Guga: Atëherë në momentin e konstatimit vetë ekipi shëndetësor i shkollës do të komunikojë me Qendrat e Institutit të Shëndetit apo me mjekun e familjes dhe familjarët, dhe do të bëhen të gjitha hapat e protokollit. Që do të thotë nëse tamponi do të dalë pozitiv në atë klasë ku ka një fëmijë, atëherë ajo patjetër që do të izolohet si klasë dhe e gjithë klasa do të kalojë në mësimin online. Rudina Magjistari: Po familjarët, prindërit e nxënësve? Nina Guga: Do të respektohet protokolli, do të ndiqet gjurmimi. Rudina Magjistari: Do të bëhet tampon për të gjithë? Nina Guga: Patjetër! Rudina Magjistari: Do të duhen shumë tamponë! Nina Guga: Aq sa të duhen! /tvklan.al

A jane gati nxenesit per te rifilluar shkollen?

Pas një ndërprerje prej 7 muajsh, mësimi do te rifillojë në kushte aspak të zakonshme. Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë kanë vendosur se si do të jetë protokolli që do të zbatohet për hapjen e shkollave, si edhe skenarët që do të zbatohen në vazhdimësi. Për të diskutuar për këtë çështje, e ftuar në programin “Rudina” në Tv Klan ishte zv/ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Nina Guga.

Ajo u shpreh se vendimi për hapjen e shkollave erdhi i konfirmuar nga Ministria e Shëndetësisë. Guga shton se Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Arsimit kanë prioritet mirëqënien dhe shëndetin e nxënësve që do t’u rikthehen bankave të shkollës. Nina Guga: Që të vijmë në vendimin që shkolla të fillojë në 14 Shtator sigurisht erdhëm pas shumë kërkesave të vetë nxënësve dhe prindërve, por dhe të mësuesve sigurisht, se nuk mund të krahasohet mësimi direkt me mësimin online.

Ky vendim për hapjen e shkollave erdhi i konfirmuar nga Ministria e Shëndetësisë, ku në radhë të parë si Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Arsimit kanë mirëqënien dhe shëndetin e nxënësve që do t’i kthehen bankave të shkollës. Kështu që ky vendim duke u parë edhe në të gjitha vendet e tjera në rajon dhe në Europë, që tendenca ishte për të hapur në kushte fizike shkollën dhe ne menduam që në këto momente rikthimi në shkollë i nxënësve do t’i bënte mirë jo vetëm mësimit dhe marrjes në mënyrë interaktive, direkt në marrëdhënie me mësuesit dhe nxënësit e tjerë, por edhe për zhvillimin e sistemit mendor dhe shëndetësor të vetë nxënësve, por sigurisht edhe me mësuesit.

Ky protokoll është një protokoll strikt që duhet zbatuar nga të gjithë, duhet të rritet shumë shkalla e ndërgjegjësimit për t’u zbatuar nga të gjithë aktorët e sistemtit tonë arsimor, duke filluar nga drejtuesit e institucioneve, nga vetë mësuesit. Rudina Magjistari: Ju keni një strategji për këtë? Nina Guga: Patjetër që është një strategji e mirëmenduar dhe Ministria e Shëndetësisë në protokollin që ajo ka nxjerrrë dhe ne ia kemi bashkëngjitur udhëzuesit të fillimvitit shkollor është një protokoll strikt, që duhet zbatuar rreptësisht sipas atyre, që le të themi, imponon ky protokoll. Më tej, Guga shprehet se nuk është një proces i lehtë dhe kërkon në radhë të parë ndërgjegjësim. Nëpër shkolla do të jenë të pranishme dhe grupet e monitorimit që do të shohin zbatimin e protokollit në shkolla. Në rast se një nxënës ose mësues rezulton me Covid, e gjithë klasa do të izolohet dhe mësimi për ta do të kryhet online.

Nina Guga: Nuk është proces i lehtë, është proces i vështirë, kërkon në radhë të parë shumë ndërgjegjësim, kërkon ta zbatosh me rreptësi këtë rregull. Prandaj dhe nëpër shkolla janë caktuar grupet monitoruese që do ta shohin zbatimin e protokollit në shkollë. Këto grupe monitoruese kanë të bëjnë qe me hyrjen, kontrollin e distancës, kontrollin e temperaturës së nxënësve dhe do t’i shoqërojnë deri në klasat e tyre që janë me numra të përcaktuara. Rudina Magjistari: Çfarë do të ndodhë nëse konstatohet një mësues ose nxënës me Covid? Cilat janë masat që merren? Nina Guga: Atëherë në momentin e konstatimit vetë ekipi shëndetësor i shkollës do të komunikojë me Qendrat e Institutit të Shëndetit apo me mjekun e familjes dhe familjarët, dhe do të bëhen të gjitha hapat e protokollit. Që do të thotë nëse tamponi do të dalë pozitiv në atë klasë ku ka një fëmijë, atëherë ajo patjetër që do të izolohet si klasë dhe e gjithë klasa do të kalojë në mësimin online. Rudina Magjistari: Po familjarët, prindërit e nxënësve? Nina Guga: Do të respektohet protokolli, do të ndiqet gjurmimi. Rudina Magjistari: Do të bëhet tampon për të gjithë? Nina Guga: Patjetër! Rudina Magjistari: Do të duhen shumë tamponë! Nina Guga: Aq sa të duhen! /tvklan.alTë ngjashme