“Shqipëria vetëm humbëse, po i ikën ‘truri'”

Posta

“Shqipëria vetëm humbëse, po i ikën ‘truri'”

22:19 03/02/2019

Në raportim e fundit për Shqipërinë, Fondi Monetar Ndërkombëtar ngre alarmin për nivelin e lartë të emigrimit të qytetarëve shqiptar. Ky institucion i kërkon qeverisë të marrë masa të menjëhershme për të krijuar një rritje ekonomike gjithëpërfshirëse në mënyre që të frenohet largimi i njerëzve.

Kjo plagë e shoqërisë sonë shihet me shqetësim nga sociologet për pasojat që po shkakton. Profesor Fatos Tarifa thotë për Klan Plus se në këtë rast Shqipëria është vetëm humbëse pasi po i ikën rinia, truri dhe krahu i punës.

Sipas Sociologut Tarifa, qeveritë nuk kanë ndërmarrë politika të duhura në frenimin e emigrimit  ndaj duhet një vëmendje e menjëhershme.

Sipas Tarifës nuk mjafton vetëm punësimi i të rinjve në administratën publike, por duhen politika më të mëdha për të rritur shpresën që të qëndrojnë në vend.

Klan Plus


OTP
Reklama
Grupi
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
AZHBR
UKT
Grupi
UKT