Vullkani Pavlof në Alaskë vijon të shpërthejë

Vullkani Pavlof në Alaskë vijon të shpërthejë

22:52 28/03/2016

Vullkani Pavlof i Alaskës, i cili shpërtheu papritur gjatë fundjavës, vijon të shpërthejë dhe të ngrejë lart hirin vullkanik, thonë autoritetet mbikqyrëse .

Hiri vullkanik është ngritur rreth 11 mijë km dhe është shtrirë rreth 644 km në verilindje të Alaskës.

Marinarët, pilotët dhe banorët aty pranë Cold Bay ,e kanë parë llavën e vullkanit gjatë natës, thanë vëzhguesit.

vullkani 2

Vullkani i cili shpërtheu papritur të dielën, është vullkani i parë që nga viti 2014. Pavlof është përshkruar si një nga vullkanet më aktivë./tvklan.al
Të ngjashme
UKT