ngrohje globale

 • Dita e gjykimit, rritja e nivelit të deteve del jashtë parashikimit

  Shkencëtarët besojnë se niveli global i deteve mund të rritet shumë më shumë nga sa ishte parashikuar, për shkak të shkrirjes me ritme të shpejta të akujve në Greenland dhe Antarktikë. Në një shkrim të botuar nga BBC, thuhet se këndvështrimi afatgjatë ka qenë se niveli i deteve në...
 • Ngrohja globale po vë në rrezik shëndetin tonë

  Ndryshimet klimatike ndikojnë në përhapjen e baktereve. Pra nuk sjellin vetëm mot ekstrem, me përmbytje e temperatura të larta, por luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e baktereve rezistente ndaj antibiotikëve. Deri më sot kjo ishte hipotezë, që tani u vërtetua nga një studim ndërkombëtar, që u paraqit...
 • Koncert në “teatrin” e mbeturinave

  Pavel Andreev, një pianist nga Shën Pjetërburg, mbajti një shfaqje të pazakontë për të tërhequr vëmëndjen ndaj problemit të ndotjes globale. Vendi i sallës së koncerteve tradicionale u zëvendësua me një vend të grumbullimit të mbeturinave në rajonin verior Leningrad të Rusisë. Ai është pjesë e projektit sensibilizues “Breath...
 • Planeti si top zjarri, deti i kuq e flakë vdekjeprurëse…

  Kjo hartë tregon valën vdekjeprurëse të të nxehtit që ka mbërthyer planetin, në atë që ekspertët thonë se është pa dyshim pasojë e ngrohjes globale. Imazhi, i publikuar nga mediat ndërkombëtare, tregon det të kuq, valë vdekjeprurëse të të nxehtit dhe zjarre shkatërruese që i kanë kushtuar jetën qindra...
 • Ciklonet e rrezikshme po ngadalësohen dhe nuk është lajm i mirë

  Uraganet dhe tajfunet po ngadalësohen për shkak të rritjes globale të temperaturave, që do të thotë se stuhitë kanë më shumë kohë në dispozicion për të shkaktuar katastrofa në zonat që godasin. Përgjatë 70 viteve të fundit, një periudhë në të cilën planeti u ngroh me 0.5 C, shpejtësia...
Emisione