Foto tronditëse të Holokaustit

Foto tronditëse të Holokaustit

20:25 28/01/2017

Në Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit media ndërkombëtare ka publikuar edhe disa prej fotove më tronditëse të gjenocidit që vrau miliona hebrenj.

27 Janari, që është caktuar nga Kombet e Bashkuara si Dita e Përkujtimit të Holokaustit, përkon me përvjetorin e lirimit të Auschwitz-it, kampit më famëkeq të përqendrimit të hebrenjve.

Kjo ditë ka shërbyer prej vitesh për të përkujtuar me ceremoni, simpoziume dhe ekspozita gjenocidin, spastrimin etnik, depërtimin dhe vrasjen masive të hebrenjve evropianë nga ana e Gjermanisë naziste.

1

Mbërritja e një treni me hebrenjtë Hungarezë në kampin e vdekjes të Auschwitz, Poloni 1942.

 

 

2

Unazat e Martesës të viktimave të Holokaustit afër kampit të përqendrimit Buchenwald, 1945.

 

 

3

Hangari këpucëve të hebrenjve, Auschwitz, 1939.

 

4

I mbijetuari i Auschwitz-it, Mr. Leon Greenman shfaq tatuazhin me numrin e tij të burgimit. Muzeu hebre në Londër, 2004.

 

5

Kampi i përqëndrimit Brotherl në Guzen, Austri, gjatë Luftës së II Botwrore./tvklan.al

 

 

 
Të ngjashme
UKT