Letra për fëmijën nga Siria, Obama takon 6-vjeçarin shqiptar


Letra për fëmijën nga Siria, Obama takon 6-vjeçarin shqiptar

15:15 18/11/2016

Presidenti amerikan Barack Obama ka pritur në një takim në Shtëpinë e Bardhë, Aleksin, 6-vjeçarin shqiptar që i shkroi një letër në lidhje me fëmijën nga Siria.

Aleksi nga Nju Jork, me prindër shqiptarë, nisi letrën për presidentin amerikan, pasi pa fotografinë e përgjakur të Omran Daqnesh.

[caption id="attachment_236330" align="aligncenter" width="1012"]ALEPPO, SYRIA - AUGUST 17: (EDITORS NOTE: Image contains graphic content.) 5-year-old wounded Syrian kid Omran Daqneesh sits alone in the back of the ambulance after he got injured during Russian or Assad regime forces air strike targeting the Qaterji neighbourhood of Aleppo on August 17, 2016. (Photo by Mahmud Rslan/Anadolu Agency/Getty Images) ALEPPO, SYRIA - AUGUST 17: (EDITORS NOTE: Image contains graphic content.) 5-year-old wounded Syrian kid Omran Daqneesh sits alone in the back of the ambulance after he got injured during Russian or Assad regime forces air strike targeting the Qaterji neighbourhood of Aleppo on August 17, 2016. (Photo by Mahmud Rslan/Anadolu Agency/Getty Images)[/caption]

Obama tha se letra “i

shte nga një fëmijë , i cili nuk kishte mësuar ende të ishte cinik ose dyshues

”.

I nderuar President Obama, e mbani mend atë djalin që e morën me ambulancë në Siri?

” shkruan Aleksi në një letër, e cila u publikua nga shtëpia e bardhë.

A mund të shkoni ta merrni e ta sillni në shtëpinë tonë… do ju presim me flamuj, lule dhe tullumbace. Do i sigurojmë atij një familje dhe do e konsiderojmë si vëllanë tonë.

Presidenti i SHBA, i citoi fjalët e Aleksit në Universitetin e Kombeve të Bashkuara para se Shtëpia e Bardhë të filmonte vetë Aleksin duke i lexuar./tvklan.al
Të ngjashme