Maskë me detyrim në Paris


Maskë me detyrim në Paris

23:10 10/08/2020

Prej kësaj të hëne në Paris, qytetarët janë të detyruar të vendosin maskë. Kjo pasi autoritetet vendosën masa të reja për të frenuar një rritje të infeksioneve në kryeqytetin francez i cili gjatë javës së shkuar ka patur mbi 2 mijë raste ditore. Urdhri vlen për njerëzit e moshës 11 vjeç e sipër, të cilët janë në zona të mbushura me njerëz, të tilla si brigjet përgjatë lumit Seine dhe tregjet me e hapura. Pjesë e këtij urdhri të ri janë më shumë se 100 rrugë.

Sidoqoftë, disa pika të njohura turistike, si Kulla Eiffel, Arku i Triumfit dhe Champs-Elysees, janë të përjashtuar nga rregullat e reja. Ata që kundërshtojnë rregullat dhe nuk mbajnë maskë, rrezikojnë të gjobiten me 135 €. Pas një bllokimi të rreptë, Franca kishte rrafshuar kurbën e infeksioneve të reja, por që nga fillimi i Korrikut, çështjet kanë qenë në rritje përsëri.

Sipas raportimeve të fundit, Franca raportoi 2,288 infeksione të reja me koronavirus, duke rritur frikën te autoritetet  për rikthimin enjë vale të dytë infeksioni, dhe mbylljen sërish të vendit. Ekspertët kanë paralajmëruar se Franca mund të humbasë kontrollin e Covid-19 “në çdo kohë”. Ndërkohë që rritja e rasteve vjen edhe për shkak të pushimeve, pasi një pjesë e qytetarëve francezë që po kthehen nga pushimet kanë rezultuar të infektuar.

Klan Plus

Të ngjashme