“Me qeverinë e Kosovës gjërat nuk shkojnë vaj”, Rama: Mosdarkodësinë për Ballkanin e hapur do e trajtojmë me durim


“Me qeverinë e Kosovës gjërat nuk shkojnë vaj”, Rama: Mosdarkodësinë për Ballkanin e hapur do e trajtojmë me durim

20:11 27/08/2021

Kryeministri Edi Rama foli mbrëmjen e kësaj të premteje edhe për marrëdhënien me qeverinë e Kosovës, për të cilën tha se nuk është sekret që “nuk shkojnë vaj”, sipas tij, për shkak të mosdakordësisë për “Ballkanin e Hapur”. Megjithatë, ai tha se në mandatin e tretë, qeveria e drejtuar prej tij do të punojë me përkushtim me qeverinë e Kosovës për të pasur marrëdhënie sa më vllazërore duke u fokusuar në ato punë që i bashkojnë dy vendet.

Ashtu sikur një qasje në një cilësi të re ne duhet të synojmë marrëdhëniet tona parlamentare në Kuvendin e Kosovës. Duhet të jemi shumë më të pranishëm në Prishtinë, flas si deputetë për të diskutuar me kolegët deputetë atje, për të ndarë opinione, për të zhvilluar ide në interes të dy shteteve tona dhe i ftojmë ata shumë më tepër sot të jenë të pranishëm në mjediset e Kuvendit në Tiranë”.

Nuk është sekret se me qeverinë e Kosovës gjërat nuk shkojnë vaj dhe mosdakordësia për “Ballkanin e Hapur” ka marrë një peshë të pamerituar në këtë mes, Kosova është pjesë e pandashme e jona dhe e së ardhmes sonë të përbashkët dhe e ardhmja duhet të na bashkojë gjithmonë e më shumë ne do të punojmë me përkushtim që me qeverinë e Kosovës të kemi marrëdhënie sa më vllazërore duke u fokusuar në gjithë atë punë e drejtime që patjetër nuk kanë si të mos na bashkojnë dhe patjetër duke trajtuar me durim mosdarkodësinë për “Ballkanin e Hapur”.

“Ballkani i Hapur” është një zgjedhje e qartë, e drejtë, kuptimplotë për të ardhmen e këtij vendi dhe rajoni ku sa më shumë të hapemi, sa më shumë të ndërveprojmë, sa më shumë të përfitojmë nga një hapësirë shumë më e madhe ndërveprimesh në të gjitha nivelet, aq më shumë do të zhvillohemi dhe përforcohemi në funksion të perspektivës sonë europiane. Ne do të punojmë shumë fort në këtë drejtim dhe do të punojmë në çdo sektor për t’i dhënë mundësinë të gjithë aktorëve, që vit pas viti të kenë mundësi shumë më të mëdha, dhe pastaj jam i bindur se do kemi rezultate që do të flasin vetë pse “Ballkani i Hapur” na bën më të fortë si Shqipëri, por edhe si faktor shqiptar qoftë në rajon apo Europë”./tvklan.al


Të ngjashme