Kur largimi i shqiptarëve drejt Perëndimit jo pak herë ka hapur debate në vend, ka të huaj gjithmonë e më shumë që po zgjedhin Shqipërinë për të jetuar. E tillë është Roberta Zaninoni, e cila prej vitesh po jeton në Shqipëri dhe siç e quan veten ajo tashmë, është një durrsake e vërtetë.