Problemet që shkakton gjumi i çrregullt

Problemet që shkakton gjumi i çrregullt

18:45 03/03/2020

Sipas një studimi të kryer së fundmi, një gjumë i  çrregullt mund të dyfishojë rrezikun për sëmundjet kardiovaskulare.

Personat që flenë pak orë gjatë natës kanë më shumë shanse që të përjetojnë sulm në zemër, goditje në tru ose sëmundje të tjera kardiovaskulare.

Studimi përfshiu personat midis moshës 45 dhe 84 vjeç dhe u vu re se ata që zbatonin oraret e rregullta të gjumit kishin më pak probleme me shëndetin dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Studiuesit besojnë se modelet e parregullta të gjumit shkaktojnë probleme me metabolizmin, duke rritur rrezikun e mbipeshës, diabetit dhe kolesterolit të lartë.

Autori i studimit kryesor, Tianyi Huang tha: Shpresojmë që studimi ynë të ndihmojë në rritjen e vetëdijes për rëndësinë e mundshme të një modeli të rregullt të gjumit në përmirësimin e shëndetit të zemrës./tvklan.al
Grupi
LAJMET
Të ngjashme


Grupi