Përbërësit:
3 litra ujë
3 të verdha vezësh
5oo gr mjaltë
1 kg niseshte
200 gr sheqer
600 gr gjalpë i tretur
200 gr bajame ose arra të grira
Pluhur vanilje
Përgatitja:
Hedhim ujin në një tenxhere dhe i shtojmë niseshtenë me ngadalë, duke e përzier me një lugë druri. Shtojmë gjalpin e tretur dhe vijojmë e trazojmë, gjatë ngrohjes shtojmë sheqerin, mjaltin dhe bajamet, ose arrat e shtypura. Hedhim pak vanilje.
E lëmë të ziejë në zjarr të ngadaltë, duke e trazuar me lugën e drurit për të evituar që të na formohen kokrizat.
Në momentin që merr ngjyrë të kuqërremtë, masën e hedhim në një tepsi të lyer me pak gjalpë. Në fund e lyjmë me të verdhën e vezës pjesën e sipërme.
E fusim në furrën e ngrohur paraprakisht dhe e pjekim për 90 minuta, në temperaturën 90 gradë.
Mund ta shërbejmë të shoqëruar dhe me bajame./tvklan.al