“Rrëzohet” pasuria e Donald Trump
“Rrëzohet” pasuria e Donald Trump

13:01 18/03/2021

Gjatë presidencës ai humbi 700 milionë dollarë pasi hotelet dhe vendpushimet e tij mbeten të zbrazura

Pasuria e Donald Trump ra me rreth 700 milion dollarë nga 2.3 miliardë dollarë gjatë kohës së tij si president.

Sipas Indeksit të Miliarderëve Bloomberg pandemia Covid-19 goditi fort fatin e tij, me ndërtesat e zyrave, hotele dhe vendpushime të cilat këtë vit nuk mirëpritën asnjë turist për shkak të virusit, duke humbur të ardhura.

Flota e tij e avionëve dhe fushave të golfit gjithashtu kanë parë rënie në vlerën e tyre. Trump aktualisht është nën një hetim penal në çështjet e tij financiare dhe biznesin e tij familjar.

Bloomberg analizoi dokumentet financiare dhe regjistrimet e tjera nga maji 2016 dhe janari 2021 për të llogaritur pasurinë e zotit Trump para dhe pasi ai u bë president i SHBA. Pasuritë e patundshme të Trump përbëjnë rreth tre të katërtat e vlerës së tij neto. Kullat e zyrave që ai zotëron kanë parë rënie të mëdha në vlerësime ndërsa më shumë njerëz punojnë nga shtëpia, një trend që mund të zgjasë në planin afatgjatë.

Megjithëse golfi është bërë popullor gjatë pandemisë si një sport në natyrë i distancuar nga shoqëria, dy kurset Trump në Skoci kanë humbur vazhdimisht para.

Gjatë presidencës së tij, financat e ish presidentit amerikan  ishin rregullisht në qendër të vëmendjes dhe ai ka qenë shumë i fshehtë për  taksat nëse i paguante ose jo. Si një ish-president, Donald Trump mund të presë të nënshkruajë disa marrëveshje fitimprurëse të mediave për të rimarrë disa nga pasuria e tij të humbur, të tilla si një kujtim pas-presidencial.

Klan News


Të ngjashme