#EDielaShqiptare nga #ArditGjebrea prej vitit 2008 në #TvKlan, programi më popullor në të gjitha familjet shqiptare çdo të dielë. Një program i cili përfshin një fashë orari maratonë, prej 6 orësh transmetim. #idajete #rilinda #struge #suedi #borxh #15mijeeuro #divorc #enicobani

“Ish-dhëndri më ka borxh 300 mijë kruna”, nëna përballet me vajzën

Idajetja është nga Maqedonia e Veriut, por prej më shumë se 30 vjetësh jeton në Suedi. Ajo ka ardhur në “Shihemi në Gjyq” për t’u përballur me vajzën e saj, Rilindën. Në insertin prezantues të rubrikës së “E Diela Shqiptare” në Tv Klan, Idajetja shpjegon se arsyeja është një borxh.

Idajete: Jam 30 vjet në Suedi dhe nuk kamparë kështu që ta merr dikush një gjë dhe nuk  do të ta kthejë. Kjo më ka ndodhur mua me ish-dhëndrin që na ka marrë një borxh dhe është zhdukur prej Suedisë, nuk e dimë nga është. Sot kam ardhur t’i bëj një thirrje të fundit.

Pasi hyn në studio, Idajetja cilëson se ka 33 vite që jeton në Suedi. Borxhi për të cilin ajo ka sjellë vajzën është marrë në vitin 2018-2019. Por vajza e saj ka diçka tjetër për të thënë në insert.


“Kam bërë gjithë këtë rrugë të largët për diçka që nuk më përket mua, është diçka shumë e tepërt, por kur të thërret nëna jam e detyruar të vij e ta dëgjoj çfarë ka për të më thënë”, shprehet Rilinda.

Ardit Gjebrea: Rilinda me gjithë atë emër shumë të bukur, ankohet, thotë të bësh gjithë atë rrugë shumë të gjatë për një gjë që s’ka lidhje.

Idajete: Po… problemin e kam me ish-dhëndirn.

Ardit Gjebrea: Ajo thotë nuk më përket kjo gjë.

Idajete: Ai ka ikur nga Suedia dhe patjetër isha e detyruar ta sjell vajzën këtu, të përballem me të se kur ma kanë marrë borxhin, ma kanë marrë borxhin, i kanë marrë kur ishin bashkë, 300 mijë kruna bëjnë gati 30 mijë euro.  

Ardit Gjebrea: 30 mijë euro nuk janë pak.

Idajete: Rilinda na e ka kthyer borxhin  pasi u divorcua, por ish-dhëndri nuk do të na e kthejë.

“Edhe dysheku 10 mijë kruna në ndarjen e pasurisë”, Çobani ‘shastis’ Gjebrean me shumat

Idajetja ka sjellë vajzën e saj, Rilindën për një hua që ajo dhe ish-burri i saj kanë marrë prej tyre pak vite më parë. Nënë e bijë janë nga Struga, por familja ka 33 vjet që jeton në Suedi. Shuma që Idajetja i kërkon vajzës në “Shihemi në Gjyq” nga “E Diela Shqiptare” në Tv Klan është 15 mijë euro.

Rilinda dhe Armendi i kanë marrë rreth 30 mijë euro, por vajza e ka shlyer pjesën e saj dhe nëna i kërkon pjesën e ish-burrit të saj. Rilinda thotë se tashmë ajo është me dikë tjetër ndërkohë që Armendi është zhdukur nga Suedia dhe e ka lënë me 4 fëmijët. Pasuria mes çiftit është ndarë përmes ndërmjetësimit në Suedi që ka përpjesëtuar gjithçka mes të dyve.


Eni Çobani: Edhe dyshekun e ka ndarë, Ardit! Dysheku ka bërë 10 mijë kruna dhe është futur në ndarjen e pasurisë. Mobilie, tavolina, karrige, pasqyrat, janë ndarë të gjitha, pra këtu është kontributi financiar i bashkëshortëve. Ruani faturat.

Ardit Gjebrea: Të ruash faturat çfarë ka blerë burri, çfarë ka blerë gruaja.

Eni Çobani: Ne nuk e kemi këtë kulturë, por bën mirë që gjithsecili nga ne ta shikojë kontributin e familjes sepse kemi edhe raste, pa dalë nga objekti i rastit tuaj por përkon me Rilindën, që punojnë shumë…

Ardit Gjebrea: Më bënë përshtypje detajet, këto detajet në Suedi.

Eni Çobani: Po, e kam këtu, prandaj, unë do ta ruaj këtë dokument dhe e kam falenderuar Rilindën që më ka sjellë të përkthyer çdo gjë. Mobiliet në sallon me vlerë 41 mijë kruna, mobilie kuzhine me vlerë prej 15 mijë kruna, dyshek në dhomën e gjumit me vlerë 10 mijë kruna, mobilie në bodrum me vlerë 11 mijë kruna, mobilie në garazhd dhe në kopsht, pra edhe ato të voglat që vëmë ne jashtë, kush ka ambiente…

Ardit Gjebrea: E si ndahen  këto?

Eni Çobani: Janë vënë në shumë përgjysmë. Bënë 41, pjesëtim për 2, kush do t’i mbajë, i mban, do t’i japë tjetrit vlerën.

Ndër të tjera, në letrat që Rilinda ka sjellë shpalosen edhe transferimet që kanë ndodhur nga llogaria e përbashkët bankare e ish-çiftit drejt familjes së Armendit në Strugë. Të gjitha këto shuma që habisin së tepërmi Gjebrean dhe publikun, përfshihen në ndarjen e pasurisë.

Eni Çobani: Transferim te Ardita Alla, 96.500 kruna. Transferim te Sadik Alla, 10.500 kruna. Transferim prapë te Sadiku, 150.000, transferim te Sadiku, 125, transferim te Sadiku 215.

Ardit Gjebrea: Çfarë janë këto?

Eni Çobani: Ia kanë dërguar babait të Armendit, vjehrrit në Strugë për blerje banesash, pra i blinte Sadiku me paratë e Rilindës. Ardita është vajza e Sadikut dhe motra e Armendit.

Ardit Gjebrea: Nga cila llogari bankare?

Rilinda: E të dyve, edhe në llogarinë bankare timen, edhe të ish-burrit tim, kishim një llogari të përbashkët ne kështu që ato transferoheshin në llogarinë e përbashkët.

Përveç transfertave, edhe borxhi ndaj prindërve të Rilindës është përfshirë në ndarjen e pasurisë.

Eni Çobani: E gjithë shuma që ka dhënë, pavarësisht se ajo nuk e ka ditur që do ndahet një ditë dhe ma merr mendja që nuk e ka dhënë për borxh, e keni dhënë që ta marrë Sadiku me Arditën apo jo? Çfarë ka bërë Suedia? Ka marrë të gjitha llogaritë bankare dhe ka parë të gjitha lekët që kanë dalë jashtë familjes e ka ndarë përgjysmë. Pra i gjithë ky fond që në Shqipëri ikën, zhduket dhe nuk gjendet, keni parë shumë zonja që vijnë dhe thonë zonja Eni ia çuam vjehrrit por nuk i bëmë letër, ia çuam se babai, në këtë rast babait ia kanë çuar me bankë këta zotërinjtë dhe babai shumën e ka ndarë përgjysmë tani Suedia, gjysmë zonjës dhe gjysmë Armendit dhe në fund, çfarë ka ndodhur, është bërë një shumatore ku ka shumë të drejtë zonja që ka ardhur këtu sepse do ia tregoj edhe Arditit tani, çfarë thotë këtu i nderuar, urdhëro…

Ardit Gjebrea: Borxhi ndaj prindërve të Rilinda Allës. Ah, borxhi ndaj prindërve!

Eni Çobani: Pra edhe kjo është futur në ndarjen e pasurisë.

“40 vjeç fillon jeta”/Rilinda: Ish-burrit i mungonin festat, i dukej se ishte martuar i ri

Rilinda është sjellë në “Shihemi në Gjyq” nga nëna e saj, Idajetja e cila i kërkon 15 mijë eurot që i ka borxh ish-burri i saj. Gjatë diskutimit të çështjes në rubrikën e së “Dielës Shqiptare” në Tv Klan, u shpjegua se ish-çifti i ka marrë 30 mijë euro prindërve. Pas divorcit i cili ka ndodhur në Suedi aty ku edhe jetojnë prej 33 vitesh, pasuria dhe borxhet janë ndarë mes ish-çiftit.

Rilinda thotë se ajo nuk donte të ndahej nga ish-bashkëshorti për hir të 4 fëmijëve. Ata ishin njohur me shkuesi por kishin pasur gjithnjë probleme. Në maj 2020, pasi shlyen një borxh prej 10 mijë eurosh, vetëm një muaj më vonë ai i kërkoi divorcin.


Ardit Gjebrea: Ti nuk doje të ndaheshe?

Rilinda: Unë nuk doja të ndahesha për hir të fëmijëve. Fëmijët mbesin as këtej, as andej. Pastaj m’u lut, më erdhi në zyrë tre herë, donte të bashkohej, “nuk ishte siç e mendova”, tha. Në Suedi ne 3 muaj ndenjëm bashkë te e njëjta shtëpi, 3 muaj.

Ardit Gjebrea: Pas divorcit?

Rilinda: Pasi u divorcuam.

Ardit Gjebrea: Po pra, ai kërkoi që të divorcoheni dhe pastaj ai kërkoi këtë gjë, ju 3 muaj ndenjët bashkë.

Rilinda: 3 muaj ndenji derisa gjeti banesën, por akoma fluturonte nëpër ‘party’, i mungonte ajo pjesa që…

Ardit Gjebrea: Liria.

Rilinda: Po. I thashë do bëhesh pishman, do vish të më kërkosh, “jo nuk bëhem”. Më erdhi 3 herë në zyrë, “nuk ishte siç e mendova unë”, tha, mirëpo unë e kisha vendosur që më jo. S’ishte hera e parë. U bë shumë herë.

Rilinda thotë se madje ai kërkonte që të kishte një grua tjetër.

Ardit Gjebrea: Pse donte një tjetër ai? 

Rilinda: Kërkonte jo tjetër, por ai donte ‘party’-t që i mungonin, ishte martuar shumë i ri. Edhe unë isha  17 vjeç e gjysmë kur u fejva, 18 vjeçe e gjysmë kur u martova.

Ardit Gjebrea: Sa vite diferencë kishit ju?

Rilinda: 3 vjet. Ishim mirë por ai kishte arritur të bënte më shumë gjëra se unë, si meshkujt që jetojnë këtej. Unë jam rritur në Suedi, ne më ndryshe pak andej.

Ardit Gjebrea: Sa vjeç u martuat ju?

Rilinda: 19 vjeçe isha unë, ish-burri ishte 23, pa bërë 23.

Ardit Gjebrea: Ishte 22-23 dhe iu duk që meqenëse nuk kishte bërë atë jetën si me thënë deri në 30 vjeç, dëshironte ta bënte.

Rilinda: Filloi t’i mungonte sa po i afrohej 40-ës. Unë i thosha  fëmijët more i kemi gati për t’i martuar, 16 vjeç do bënte djali i madh.

Ardit Gjebrea: Kanë një shprehje italianët, kur bëhesh 40 vjeç fillon jeta.

Rilinda: Edhe në Suedi ashtu.

Nëna e Rilindës, Idajetja shton se kur e mori vesh se kërkonte të divorcohej, e grisi letrën. Menjëherë ish-dhëndri, Armendi nisi të reagonte dhe ta cilësonte si pengesë që ai të gjente një tjetër dhe të fillonte jetën e tij, por pas disa javësh kuptoi të kundërtën edhe pse tashmë ishte tepër vonë.

Ardit Gjebrea: Për sa muaj e provoi ai që 40 vjeç fillon jeta dhe pastaj u kthye tek ti?

Rilinda: Sa doli, sa u largua nga shtëpia, 3 muaj ndenjëm bshkë në të njëjtën shtëpi, sa u largua nga shtëpia, nuk shkoi as 2-3 javë më erdhi në zyrë tre herë, menjëherë e kuptoi që…

Ardit Gjebrea: Nuk fillonte jeta 40 vjeç.

Rilinda: As teshat nuk dinte t’i vinte në makinën  larëse, “a do vinte të më tregosh si lahen teshat?”.

/tvklan.al