Greqia fik dekorin publik për të kursyer energji

Greqia fik dekorin publik për të kursyer energji

16:45 21/09/2022

Miratohet plani për kompensimin e rritjes së çmimit

Një prej urave më të gjata të botës Rio-Antirio në Greqi nuk do të jetë më shumë e dukshme gjatë natës. Ndriçimi dekorativ që e bën të dukshme gjatë natës përgjatë gjirit të Korintit është shuar si pjesë e masave të kursimit të energjisë.

Dritat e dekorit përbëjnë më shumë se gjysmën e 1500 të tillave që ka në total dhe i kursejnë vendit 50 megavatorë energji në vit. Dekori nuk ndriçon më gjatë natës as në ndërtesën e parlamentit dhe në të tjera publike.

Bashkia e Athinës po zëvendëson mbi 46 mijë llamba të zakonshme të ndriçimit, më ato të teknologjisë LED, duke ulur me 60% konsumin e tyre.

Këtë të Mërkurë, qeveria miratoi një paketë kompensimi të pjesës së rritur gjatë krizës të energjisë elektrike për familjarët duke nisur nga Tetori. Kompensimi i rritjes së çmimit të energjisë ndahet në kategori.

Tv Klan

Të ngjashme