Marsi siç nuk e keni parë kurrë më parë!Marsi siç nuk e keni parë kurrë më parë!

10:50 24/02/2021

Sipërfaqja e Planetit të Kuq duket ngjyrë gështenjë …

Keni menduar ndonjëherë se si do të ishte, të ishit në sipërfaqen e Marsit? Epo, këto foto mund të japin një të ide.

Ato tregojnë sipërfaqen e planetit të kuq me një nuancë mjaft të çuditshme.

Ndërsa pamja ngjyrë gështenjë është sigurisht jashtë kësaj bote, kjo është thjesht për shkak të kamerave të Perseverance, të NASA’s që nuk janë kalibruar ende.

Perseverance, javën e kaluar u bë sonda e parë që ka regjistruar uljen në Mars dhe deri tani ka realizuar më shumë se 23,000 fotografi.

Përveç ngjyrës së pazakontë, fotografitë japin një pasqyrë të pamjes së sipërfaqes së planetit nga afër./tvklan.alTë ngjashme