Zgjidhja e procesit të privatizimit (29 tetor 1998)Zgjidhja e procesit të privatizimit (29 tetor 1998)

16:28 29/10/1998

Në takimin e sotëm me specialistë që merren me procesin e privatizimit, Vaso Pano si dhe këshilltari Hanes Diks, theksuan mënyrat se si mund të kryhet procesi i vështirë i privatizimit. Një nga këta mënyra ishte rikthimi fizik i pronave të mëparshme, gjithashtu dhe kompensimi i pronave do të kryhet nësë rikthimi i fizik i pronave të mëparshmë është i pamundur. Personat që marrin pjesë në privatizimin e objekteve janë grupe të ndryshme socialë si punonjës së këtyre objekteve apo ish pronarë të tokave. Shpërndarja e pasurisë shtetërore është kryer nëpërmjet transformimit të ndërmarrjeve në shoqëri tregtare, shpërndarja e boneve të privatizimit si dhe privatizimi i këtyre shoqërive tregtare.

Pamje nga takimi i procesit të privatizimit, Vaso Pano./tvklan.al

Gazetar : Eduart Frangaj
Të ngjashme