Cookies me çokollatë (double chocolate chip cookies) janë biskota shumë të shijshme amerikane, me bazë çokollatë dhe gjalp.
Përbërësit:
250 g çokollatë të shkrirë
100 g gjalp
120 g miell
pak vanilje
1 lugë kakao pluhur
gjysmë luge të vogël sodë për ëmbësira
pak kripë
170 g copa çokollate të vogla (në formën e pikave)
3 vezë të mesme
gjysmë filxhani kafe
200 g sheqer (pluhur)
Përgatitja:
Fillimisht rrahim vezët me sheqerin dhe shtojmë kafen. I përziejmë mirë e mirë ndërsa shtojmë edhe çokollatën e shkrirë.
Ndërkohë, përziejmë miellin me sodën, kanellën dhe kakaon. Shtojmë pak kripë. Bashkojmë masat e krijuara dhe në fund shtojmë edhe copat e vogla të çokollatës. Brumin e vendosim në frigorifer për 30 minuta.
Më pas e marrim dhe formojmë topa të vegjël sa një top ping pong-u dhe i vendosim në një tepsi ku poshtë kemi shtruar një letër furre.
Cookies me çokollatë i lemë të piqen në 180 gradë për rreth 15 minuta.
Redaksia/E.K