Google me një opsion të ri, fshin fotot tuaja me anë të një kërkëse


Google me një opsion të ri, fshin fotot tuaja me anë të një kërkëse

09:30 29/10/2021

Google tashmë vjen me një opsion të ri për prindërit dhe fëmijët. Ata mund të fshijnë fotot e tyre që dalin nga një kërkim në Google.

Një një blog të publikuar të mërkurën, kompania tha se është një mjet i ri i cili i lejon prindërit dhe fëmijët nën moshën 18- vjeç të bëjnë kërkesë për të hequr fotot dhe mos të dalin si thumbnail në kërkim.

Google më parë ka prezantuar një opsioin tjetër të bëjnë kërkesë të heqin informacionin personal dhe fotot të cilat i përkasin një kategorie si “non-consensual explicit” ose “financial, medical and national ID,” tashmë është shtuar dhe opsioni për imazhet e fëmijëve.

Megjithatë, kompania theksoi se ankesa e bërë nuk do ta heqë plotësisht imazhin nga internet. Personat do të duhet të kontaktojnë  webmasterin e një faqe interneti për të kërkuar që ajo përmbajtje të hiqet. /tvklan.al
Të ngjashme