Punonjësit e “Samsung” paralajmërojnë grevë

Punonjësit e “Samsung” paralajmërojnë grevë

21:00 16/02/2022

Kërkojnë paga e kushte të mira pune, kompania: Po përpiqemi të arrijmë një marrëveshje

Përfaqësuesit e sindikatës së “Samsung Electronics” mbajtën një tubim duke kërcënuar atë që do të ishte një grevë e paprecedentë ndaj gjigandit të teknologjisë nëse kërkesat e tyre për paga më të larta dhe kushte më të mira pune nuk përmbushen.

Tubimi u zhvillua pranë selisë së “Samsung” në qendër të qytetit të Seulit, pasi arbitrazhi qeveritar u prish në fillim të kësaj jave. Ata po bëjnë thirrje për zvogëlimin e diferencave të pagave midis punonjësve, më shumë pushime me pagesë dhe përfitime më të mira shëndetësore.

Zyrtarët e Unionit kërkuan një takim të drejtpërdrejtë me menaxhmentin e lartë të prodhuesit kryesor të çipave të konglomeratit dhe prodhuesit më të mirë në botë të smartfonëve. Ndikimi i mundshëm në operacionet e kompanisë nuk është i qartë pasi më i madhi nga katër sindikatat, “National Samsung Electronics Union”, ka afërsisht 4,500 anëtarë, rreth 4% e 114,373 punonjësve në vend.

Nga ana tjetër, “Samsung Electronics” tha në një deklaratë se Kompania po vazhdon të angazhohet në dialog me sindikatat dhe po bën çdo përpjekje të sinqertë për të arritur një marrëveshje.

Klan News
Të ngjashme