Përbërësit për 5 persona:
1 litër qumësht
5 kokrra vezë
10 lugë gjelle sheqer
Përgatitja:
Marrim 5 enë të vogla metalike dhe u hedhim nga një lugë sheqer. I vendosim në zjarr dërisa të karamelizohet dhe më pas i lemë të ftohen.
Ndërkohë që në një enë rrahim vezët, i shtojmë 5 lugë sheqer dhe i përziejmë mirë. I shtojmë masës qumështin dhe e përziejmë. Më pas e ndajmë masën e përgatitur në enët me karamel. I vendosim në një tavë me ujë të nxehtë dhe i fusim në furrë me temperaturë 180 gradë Celsius.
Kur sipërfaqja e krem karamelit të ketë marrë ngjyrë të kuqerremtë, i mbulojmë enët metalike më letër alumini dhe i lemë në furrë për rreth 45 minuta. Më pas fikim furrën dhe i lemë brenda derisa të ftohen.
Ju bëftë mirë!/
tvklan.al