Krimet e Rënda heqin dorë nga “Kokaina”

Posta

Krimet e Rënda heqin dorë nga “Kokaina”

16:00 27/03/2018

Hetimet për kapjen e 613 kilogramëve kokainë në Maminas do të kryhen nga Prokuroria e Durrësit. Krimet e Rënda kanë vendosur t’ia delegojnë akuzës së qytetit bregdetar duke shpallur moskompetencë, pasi deri tani nuk janë gjetur prova se pas kësaj ngarkesë qëndron një grup i strukturuar kriminal.

Për sasinë më të madhe të kokainës kapur ndonjëherë në vendin tonë janë arrestuar shoferi Armando Pezaku që e transportoi nga porti në Maminas dhe Donald Lushaj menaxher i kompanisë “Arbri Garden”, e cila kishte porositur kontenierin me banane nga Kolumbia. Në kërkim për këtë hetim është shpallur Arbër Çekaj pronar i firmës . Të tre këta persona akuzohen për trafik ndërkombëtar të lëndëve narkotike.

Me ndryshimet e reja në ligj kjo vepër penale nuk do të hetohet më nga Prokuroria e Krimeve të Rënda, por nga prokuroritë e rretheve aty ku kryhet vepra penale. Duke qenë se deri tani nuk janë gjetur fakte që e çojnë prokurorinë se kemi të bëjmë më një organizatë kriminale dosje i dërgohet Durrësit.

Me ndryshimet e reja në Kodin Penal dhe pas vendimit unifikues të Gjykatës së Lartë Krimeve të Rënda u hiqen kompetenca për rreth 200 dosje të cilat i kanë nën hetim. Kryesisht janë ato të trafikut ndërkombëtarë të lëndëve narkotike, ngarkesa të cilat kapen kryesisht në qytetet kufitare si Durrës, Korçë dhe Shkodër.

Tv  Klan


OTP
Reklama
Grupi
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
AZHBR
UKT
Grupi
UKT