Kushi, udhëzim që ndalon personat me vepra penale ndaj të miturve që të konkurrojnë për mësues


Kushi, udhëzim që ndalon personat me vepra penale ndaj të miturve që të konkurrojnë për mësues

20:02 01/12/2021

Ministrja Kushi ka nxjerrë një udhëzim që ndalon personat me vepra penale ndaj të miturve që të aplikojnë dhe konkurrojnë për mësues.

Udhëzimi i Kushit vjen pas ngjarjes së fundit të punësimit në Berat të një mësuesi që shkaktoi zemërim të lartë publik

“Sot  firmosa menjëherë ndryshimin e udhëzimit që ndalon aplikimin dhe konkurrimin për të punuar si mësues të personave të dënuar, për të cilët gjykata ka marrë vendim të formës së prerë, për kryerjen e një vepre penale kundrejt të miturve apo për kryerjen e një vepre penale që lidhet me institucionet arsimore.

Ky vendim shmang rrezikun që mund t’i vijë nxënësve tanë nga  persona që nuk garantojnë integritet të lartë moral dhe ligjor. Angazhohemi që të vijojmë me një punë akoma më intensive për të ndërmarrë iniciativa të tjera ligjore që garantojnë më shumë mbrojtjen dhe mirëqenien e fëmijëve tanë”, shkruan Kushi./tvklan.al
Të ngjashme