Përbërësit:

1.5 kg peshk koran

3 domate

4 qepë

2 karota

kripë

piper

3 gjethe dafinë

erëza të ndryshme

Përgatitja:

Presim qepët dhe i përziejmë me erëza, kripë dhe piper të zi. Shtojmë karrotat dhe domatet, të cilave ia kemi hequr lëkurën. Hedhim qepët në tigan, i shtojmë ujë dhe i lemë në zjarrë të ngadaltë.

Ndërkohë ndajmë kornanin përgjysmë dhe më pas në copa të vogla, të cilat i marinojmë me kripë dhe piper. Më pas i skuqim në tigan.

Shtrojmë gjysmën e sasisë së qepëve në tigan dhe vendosim me kujdes sipër copat e koranit.  Shtrojmë dhe pjesën tjetër të qepës dhe e fusim tavën në furrë me temperaturë 220 gradë Celcius, ku e lemë të piqet për rreth 30 minuta. Ju bëftë mirë!/

tvklan.al