Qitja kthehet në modë, edhe femrat të interesuara

Qitja kthehet në modë, edhe femrat të interesuara

21:34 14/04/2019

Lidhja e shqiptarëve me armët është e fortë, kjo që nga koha e komunizmit, kur çdo qytetar ishte i detyruar të bënte zbor. Ndërsa si sport i ka dhënë Shqipërisë me shumë medalje në arenën ndërkombëtare.

Kjo lidhje me sa duket vijon, pasi sporti i qitjes është kthyer në modë. Janë të shumtë personat që për të bërë diçka të re zgjedhin të gjuajnë me armë në poligone private.

Instruktori Denis Juga, një ish-ushtarak me karrierë gati 12 vjeçare, tregon se interesimi është i madh, madje nuk ka as ndarje gjinore.

Instruktori tregon se ka të apasionuar që këtë sport e ushtrojnë rregullisht. Fakti që e frekuntojnë shpesh poligonin shumë prej tyre nuk i bënë qitës të mirë. Por ka persona që këtë dhunti e kanë të lindur. E tillë është 22-vjeçarja Lediana, e cila sot gjuan për herë të dytë.

Për të shkuar për qitje në një poligon ka rregulla të forta, dhe nuk pranohesh pa mjet identifikimi.

Klan Plus

Delta
LAJMET

Të ngjashme

AZHBR
UKT
UKT
Doktori