Një javë para dhe pas Vitit të Ri shqiptarët shtojnë peshë, duke harruar aktivitetet e tyre fizike, pasi kjo është periudha kur të gjithë fokusohen tek ushqimi.

Kuzhina jonë tradicionale ndahet në zona etnografike, por është ajo e një populli të varfër. Gjithsesi ka një karakter të veçantë në shije të fortë, aromë të mirë dhe të qëndrueshme, si dhe një memorje të gjatë.

Por a vijon tradita e gatimeve shqiptare që lidhen me festat apo ka ndryshuar duke u ndikuar nga kuzhinat e huaja? Nga ana tjetër, ku dallojnë menutë e restoranteve ng ato familjare?

Për të diskutuar mbi këto çështje, në emisionin “Opinion” ishin të ftuar shefi i kuzhinës Jovan Sidheri, pedagogu i gastronomisë Rajdi Ponajaku, menaxheri i një lokali Erdit Gega, dietologia Blerina Bombaj, deputetja Mimi Kodheli, gazetarja Iva Tiço, spikerja e lajmeve në Tv Klan Danja Kostandini dhe shefi i kuzhinës Alfred Marku./tvklan.al