Stacionet e trenave shërbejnë si qendra të rëndësishme transporti, por mund të jenë edhe vepra të bukura arkitekturore.

Në këtë artikull, ne kemi përzgjedhur 10 stacionet më të mira të trenave në botë. Shohim një ndërthurje të artit, modernizmit dhe historisë.

-Grand Central Terminal – New York, USA
St. Pancras International – London, UK
 Chhatrapati Shivaji Terminus – Mumbai, Indi
Shinjuku Station – Tokyo, Japoni
 Antwerp Central Station – Antwerp, Belgjikë
Central Railway Station – Helsinki, Finlandë
 Kanazawa Station – Kanazawa, Japoni
 Kuala Lumpur Railway Station – Kuala Lumpur, Malaysia
Dunedin Railway Station – Dunedin, Zelandë e Re
Southern Cross Station – Melbourne, Australi

/tvklan.al