Klan NewsKlan NewsKlan PlusKlan PlusKlan RadioKlan RadioKlan MusicKlan MusicKlani ImKlani Im

Kuice

QUIZ: E gjeni dot për 20 sekonda ku është fshehur numri “869”?

QUIZ: E gjeni dot për 20 sekonda ku është fshehur numri “869”?

Është e diel dhe është mirë ta stërvitim pak trurin. Më poshtë do t’ju vendosim një tabelë të mbushur me numrin “899”. Mirëpo në një prej tyre është vendosur numri “869”. Sfida është që ta gjeni se ku është vendosur “869” për 20 sekonda. A ia dolët? Nëse jo, mos u mërzisni. Ky ushtrim hyn...

Korrik 2, 2023
Quiz: A e gjeni dot për 9 sekonda ku fshihet “I”-ja?

Quiz: A e gjeni dot për 9 sekonda ku fshihet “I”-ja?

Truri ynë ka nevojë për ngacmime herë pas here. Janë disa kuice që na ndihmojnë të përdorim më mirë aftësitë njohëse e të përmirësojmë fokusin, kujtesën dhe aftësinë për të mësuar. Tashmë po ju sjellim një kuic që do duhet ta zgjidhni brenda 9 sekondash. Në foton më poshtë duhet të gjeni se ku fshihet...

Maj 1, 2023
Imazhi i parë që dalloni tregon nëse keni zgjedhur karrierën e duhur

Imazhi i parë që dalloni tregon nëse keni zgjedhur karrierën e duhur

Ky iluzion optik tregon nëse jeni në rrugën e duhur sa i përket karrierës bazuar në figurën e parë që shihni. Vështroni me kujdes imazhin dhe figura e parë që dalloni mes të trejave përcakton nëse keni  bërë zgjedhjen e duhur në karrierë. Më poshtë gjendet shpjegimi për imazhin që ju tërhoqi vëmendjen i pari....

Mars 22, 2023
Një nga këto format është ndryshe nga të tjerat, e gjeni dot cila është?

Një nga këto format është ndryshe nga të tjerat, e gjeni dot cila është?

Megjithëse kjo duket si një aktivitet tipik për adoleshentët dhe fëmijët, zgjidhja e gjëegjëzave ka përfitimet e saj të rëndësishme edhe për të rriturit. Për shembull, rrit kujtesën duke përforcuar lidhjet ekzistuese midis qelizave tona të trurit dhe duke gjeneruar të reja. Përmirëson gjykimin e mirë logjik dhe zgjuarsinë dhe përmirëson përqendrimin dhe aftësitë njohëse....

Shkurt 3, 2023
A e gjeni dot përgjigjen e këtij testi?

A e gjeni dot përgjigjen e këtij testi?

Sot ju sjellim një mundësi tjetër për të vënë në provë trurin dhe aftësitë tuaja analitike. Nëse zgjidhni teste dhe enigma shpesh, ju po i jepni trurit tuaj stërvitjen që i nevojitet dhe mund të rrisni nivelin tuaj të IQ-së. Truri juaj ka nevojë për stërvitje ashtu si trupi juaj për të qëndruar në formë...

Shkurt 2, 2023
Vendosni logjikën në punë dhe gjeni përgjigjen e këtij ushtrimi!

Vendosni logjikën në punë dhe gjeni përgjigjen e këtij ushtrimi!

Ashtu si çdo organ i trupit, truri ka nevojë për stërvitje të vazhdueshme, qoftë me enigma apo edhe gjëegjëza të ndryshme. Sytë gjithashtu kërkojnë trajnim për të përmirësuar vëmendjen tonë ndaj detajeve dhe nuk ka asgjë më të mirë se një test për t’i sfiduar. Matematika gjithashtu na ndihmon shumë më tepër sesa thjesht përdorimi...

Shkurt 1, 2023
Mendoni se jeni të prirur për matematikë? Gjeni numrin që mungon në këtë ushtrim

Mendoni se jeni të prirur për matematikë? Gjeni numrin që mungon në këtë ushtrim

Ekuacionet kanë përfitime të caktuara jo vetëm për aktivitetin tonë të trurit, por edhe për shëndetin tonë mendor. Duke bërë ushtrime matematikore, mund të ngadalësoni humbjen e kujtesës dhe probleme të tjera mendore, si çmenduria, në të ardhmen. Plus, nëse i zgjidhni këto ushtrime me anëtarët e familjes, miqtë ose kolegët, kjo mund të përmirësojë...

Janar 31, 2023
Gjeni 7 dallimet në foto, vetëm 1% kanë sukses në 60 sekonda

Gjeni 7 dallimet në foto, vetëm 1% kanë sukses në 60 sekonda

A jeni mjaftueshëm të sigurt për inteligjencën tuaj shqisore? Për të qenë të suksesshëm në këtë lloj sfide duhet të jeni sa më të përqendruar. Me pak fjalë, është e nevojshme të vëzhgoni çdo detaj që përbën imazhin dhe t’i krahasoni ato shpejt. Mprehtësia e syve tuaj do të jetë çelësi për të gjetur të...

Janar 30, 2023
Vetëm ata me mendje të mprehtë e gjejnë përgjigjen e këtij ekuacioni brenda 1 minute

Vetëm ata me mendje të mprehtë e gjejnë përgjigjen e këtij ekuacioni brenda 1 minute

Ekuacionet kanë përfitime të caktuara jo vetëm për aktivitetin tonë të trurit, por edhe për shëndetin tonë mendor. Duke bërë ushtrime matematikore, mund të ngadalësoni humbjen e kujtesës dhe probleme të tjera mendore, si çmenduria, në të ardhmen. Plus, nëse i zgjidhni këto ushtrime me anëtarët e familjes, miqtë ose kolegët, kjo mund të përmirësojë...

Janar 27, 2023
Vetëm 2% e njerëzve arrijnë ta gjejnë macen në këtë foto. Sa prej jush mund ta gjejnë ku është fshehur?

Vetëm 2% e njerëzve arrijnë ta gjejnë macen në këtë foto. Sa prej jush mund ta gjejnë ku është fshehur?

Popullarizimi i rrjeteve sociale dhe i internetit na tregon një botë me mundësi të pafundme. Me vetëm disa klikime mund të gjeni teza akademike, të gjeni miq fëmijërie, të lexoni lajme nga e gjithë bota dhe madje të bisedoni me një person në Australi, pa u ngritur nga divani. Një mundësi tjetër që interneti ju...

Janar 26, 2023