Më mirë në anglisht se në shqip

Më mirë në anglisht se në shqip

15:45 09/07/2019

Maturantët shkëlqejnë në gjuhë të huaj

Anglisht, frëngjisht apo italisht, cila do qoftë gjuha e huaj, të rinjtë  duken se e njohim më mirë se shqipen. Rezultat e Maturës Shtetërore kanë nxjerre në pah, mangësitë që nxënësit kanë në gjuhën amtare dhe përparësinë që ka marrë gjuha e huaj.

Megjithatë sipas Aliajt rezultatet e larta në njohjen e gjuhëve të huaja vjen pasi testimi  në këto gjuhë bëhet në një nivel të ndryshëm nga ai në shqip.

Rezultatet e testimit, faktohen edhe me tej në auditorët e universiteteve, e veçanërisht atë të Gjuhë Letërsisë ku mangësitë gjuhësore dalin më në pah.

Problemet e brezit të ri me gjuhen shqipe, sipas shefes së departamentit të letërsisë në Fakultetin filologjik, nisin që nga  tekstet dhe politikat e gabuara.

Profesorët e gjuhësisë janë të mendimit se politikat duhet te fokusohen tek formësimi dhe edukimi i të rinjve në arsimin parauniversitar sa i takon gjuhës amtare, si një mënyrë për të rritur nivelin e njohurive të tyre në këtë fushe.

Tv Klan
Grupi
LAJMET

Të ngjashme


Grupi