Kyuchyuk: Bullgarët kanë të drejtë të kërkojnë të jenë pjesë e kushtetutës së RMV-së
Kyuchyuk: Bullgarët kanë të drejtë të kërkojnë të jenë pjesë e kushtetutës së RMV-së

21:20 25/05/2022

Çështja nëse çështjet bilaterale duhet të përfshihen në kornizën e negociatave është e diskutueshme, kjo dilemë ka shënuar marrëdhëniet bilaterale mes shumë vendeve që tani janë pjesë e BE-së, tha raportuesi për Maqedoninë e Veriut, Ilhan Kyuchyuk.

“Ky nuk është vetëm për rastin tonë me Maqedoninë e Veriut. Bullgaria nuk ka asgjë për t’u shqetësuar, të paktën të përpiqet të shmangë një bisedë të sinqertë dhe të hapur me Maqedoninë e Veriut, si për të kaluarën ashtu edhe për të ardhmen,” tha Kyuchyuk.

“Nëse gjithçka që duam, së bashku me udhëheqjen e këtij procesi mes dy vendeve, imponimi i një agjende nuk është tradhti dhe duhet lexuar si sukses për politikën e jashtme bullgare. Më lejoni të shtoj presionin e shtuar dhe presionin legjitim nga institucionet evropiane. Zgjerimi është një prioritet kyç i KE-së dhe është e qartë se nga pikëpamja kombëtare nuk kemi një qëndrim të qartë në nivel qeveritar. Nëse kjo qeveri duhet të kritikohet me argumente, është pamundësia për të gjetur konsensus për çështjet kyçe. Njëra prej tyre është Maqedonia e Veriut, tjetra është qëndrimi ynë ndaj Ukrainës”, komentoi Ilhan Kyuchyuk.

Klan Macedonia

Të ngjashme